Κυριακή 24 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα 40 χρόνια του «ΟΛΥΜΠΟΥ»

Ο Αθλητικοπολιτιστικός Σύλλογος «ΟΛΥΜΠΟΣ» Πολωνίας, είναι γέννημα και θρέμμα της Ενωσης Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων «Νίκος Μπελογιάννης». Τότε, πριν 40 περίπου χρόνια, δεκαπέντε Ελληνες Πολιτικοί Πρόσφυγες διαφόρων ηλικιών, όλοι τους φίλοι του αθλητισμού, έβαλαν τα θεμέλια του συλλόγου.

Η σύνθεσή του αρχικά ήταν αποκλειστικά ελληνική, όμως με το πέρασμα του χρόνου, όταν τα παιδιά μεγαλώνοντας έκαναν οικογένειες με το ντόπιο πληθυσμό, πολλοί πολίτες Πολωνοί έγιναν μέλη. Στη διάθεσή των μελών του συλλόγου - χάρη στη μεγάλη βοήθεια και την ολόπλευρη υποστήριξη των αθλητικών αρχών της Λαϊκής, τότε, Πολωνίας - διατέθηκαν όμορφες αίθουσες γυμναστικής, γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, πισίνες κολύμβησης και ό,τι άλλο χρειαζόταν για την αξιοζήλευτη ανάπτυξη της δράσης τους.

Είναι αδύνατο να απαριθμήσει κανείς τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που μέχρι σήμερα έχει οργανώνει ο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Πλουσιότατη ήταν η δράση του και στον Τουρισμό και ιδιαίτερα στην οργάνωση εκδρομών στην Ελλάδα, με εκατοντάδες μέλη, Ελληνες και Πολωνούς να έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα.

Σήμερα το πολυπληθέστερο τμήμα του «Ολύμπου» είναι το Πολιτιστικό, όπου πάνω από 20 χρόνια τώρα λειτουργεί Φροντιστήριο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Με την πλουσιότατη αυτή δράση του «Ολύμπου», έχει ασχοληθεί πολλές φορές ο πολωνικός Τύπος, καθώς και ο ελληνικός. Ολες αυτές τις επιτυχίες του ο «Ολυμπος» τις χρωστά πρώτα απ' όλα, στη γεμάτη αυτοθυσία και ανιδιοτελή δουλιά των δραστήριων μελών του. Από τους 15 Ελληνες που έβαλαν τα σκαριά του, μετρημένοι είναι αυτοί που ζουν ακόμα, όμως αντικαταστάθηκαν επάξια από τα παιδία και τα εγγόνια τους, που συνεχίζουν το ευγενικό τους αυτό έργο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ

Βαρσοβία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ