Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Αύξησε τις δυνάμεις της η «Ταξική Ενότητα»

Ενισχυμένη σε ψήφους και έδρες βγήκε η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚ Αρτας, που έγινε την Κυριακή, 17/11/2002. Συνολικά ψήφισαν 113 αντιπρόσωποι (και ένα άκυρο) και οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται είναι: Η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» πήρε 38 και 4 ψήφους και έδρες, αντίστοιχα,, η ΠΑΣΚ 42 και 4, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 15 και 2 και η ΔΑΚΕ 12 ψήφους και 1 έδρα. Μεμονωμένοι ανεξάρτητοι μοιράστηκαν 5 ψήφους.

Σημειώνεται πως στην απερχόμενη διοίκηση είχαν: 3 έδρες η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» (τώρα 4), 5 έδρες η ΠΑΣΚ(έχασε 1), 2 έδρες η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και 1 έδρα η ΔΑΚΕ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» επισημαίνει πως το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚ Αρτας ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ασφυκτικών πιέσεων, εκβιασμών και απροκάλυπτων παρεμβάσεων εργοδοτικών παραγόντων της περιοχής. Τονίζει, επίσης, πως οι αρχαιρεσίες στο ΕΚ Αρτας σημαδεύτηκαν με συμφωνία που καθοδηγήθηκε από την ίδια τη ΓΣΕΕ με σκοπό να αποτρέψει το ενδεχόμενο εκλογής αντιπροσώπου της ΕΣΑΚ στη ΓΣΕΕ. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε την ένωση των δυνάμεων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν αντιπρόσωπο των συμφερόντων της εργοδοσίας και της συναίνεσης. Ωστόσο, δεν κατάφεραν, όπως εκτιμά η παράταξη, να αλώσουν τα όργανα του Εργατικού Κέντρου καθώς έχασε η ΠΑΣΚ τη μία έδρα που κέρδισε το ταξικό ψηφοδέλτιο.

Η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων» δηλώνει πως από νέες θέσεις με αυξημένη ευθύνη θα δώσει τη μάχη για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και της περιοχής του Νομού Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ