Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού οι εξοπλισμοί

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προειδοποίησε ότι το ΝΑΤΟ θα φτάσει μέχρι και την τελευταία χώρα της Ασίας... Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, εμφάνισε τη χώρα μας πρωτοστάτη κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ, για τη δημιουργία της «δύναμης ταχείας επέμβασης», ανήγγειλε ότι το 50% του στρατού της χώρας θα είναι μισθοφόροι και ότι η «Ελλάδα θα παράσχει μέσα και διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων» σε περίπτωση πολέμου εναντίον του Ιράκ, κι όλες αυτές οι δηλώσεις μέσα σε μια βδομάδα!!

Παράλληλα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), συνεδρίασε την προηγούμενη Δευτέρα και αποφάσισε να διαθέσει 2,2 δισ. ευρώ (750 δισ. δραχμές) για νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1996 και μετά, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υπογράψει συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα που ξεπερνούν τα 7 τρισ. δραχμές. Ουσιαστικά η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ - οι φραστικές αντιπαραθέσεις είναι για το ποιος καρπώνεται τις προμήθειες - μετατρέπει τη χώρα μας σε κύριο «αιμοδότη» του ΝΑΤΟ και του «ευρωστρατού». Κάτι που ξεκάθαρα δήλωσε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας: «Στο πλαίσιο της δημιουργίας του ευρωστρατού, είναι προφανές ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί στρατοί πρέπει να διαθέτουν συγκρίσιμα και εναρμονισμένα μέσα ταχείας μεταφοράς». Τα χρήματα που θα βγουν από τα κρατικά ταμεία, χρήματα του λαού, είναι ξεκάθαρο ότι θα δοθούν για εξοπλιστικά μέσα που εντάσσονται στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και του «ευρωστρατού» και όχι στην αποκλειστική εξυπηρέτηση των αμυντικών αναγκών της χώρας.

Τα 32 μεταφορικά ελικόπτερα, τα τέσσερα υγειονομικά, τα έξι των ειδικών δυνάμεων και τα 12 επιθετικά τύπου «Απάτσι», μαζί με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού και τη ναυπήγηση μια κορβέτας, δε θα αγοραστούν και θα συντηρηθούν για την προάσπιση της άμυνας της Ελλάδας... Σήμερα εκστρατευτικά στρατιωτικά σώματα βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας, ενώ οι φρεγάτες περιπολούν στον Περσικό Κόλπο.

Η χώρα ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά, πρώτα και κύρια, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις, που έχουν αναλάβει στο όνομά της για το ΝΑΤΟ και τον «ευρωστρατό» οι κυβερνώντες. Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα δόθηκαν οι βασικές «οδηγίες». Οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξοπλίζονται για την υπεράσπιση του συστήματος, την αντιμετώπιση κρίσεων (διάβαζε: καταστολή της αντίστασης των λαών), αλλά και τους πολέμους στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όταν προκύπτουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ