Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ολα για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου

Η αύξηση των κερδών του ευρωπαϊκού κεφαλαίου καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν τα θέματα της απασχόλησης, της λεγόμενης κοινωνικής συνοχής, της αγοράς εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, από το κεφάλαιο. Η ελληνική κυβέρνηση, με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την αρχή του ερχόμενου χρόνου, θα βάλει μπροστά το... σχέδιο. Σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, θα προχωρήσει σε πολιτικές κινήσεις που θα προσφέρουν στο μεγάλο κεφάλαιο νέα και μεγαλύτερα κέρδη!

Σε πρωτοστάτη των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε βάρος των Ευρωπαίων εργαζομένων φιλοδοξεί να αναδειχτεί η ελληνική κυβέρνηση, με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, από την αρχή του ερχόμενου χρόνου. Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη βδομάδα που πέρασε, στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΕΣΕΕ και λοιπών «μη κυβερνητικών», αλλά υπάκουων στην κυβέρνηση οργανώσεων, το επιβεβαιώνει.

Οι «κοινωνικοί εταίροι», και πρωτίστως η ηγεσία της ΓΣΕΕ, συμμετέχουν, ερήμην των εργαζομένων, ενεργά στη διαμόρφωση ενός πλαισίου, αλλά και στην υλοποίηση της στρατηγικής που έχει χαράξει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο για την ένταση της εκμετάλλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ