Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Σήμερα, 2 Μάρτη, συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ από το χωριό Πηγάδια Ηπείρου. Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Οταν επαναπατρίστηκε, δούλευε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική Σκανδάλη και τα παιδιά του Κώστας και Αλέκος, η νύφη του Ελισάβετ και τα εγγόνια του Ιωάννης, Παναγιώτα και Αγγελική προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ . Το 1940, όταν υπηρετούσε στο 25ο Σύνταγμα Πεζικού, πιάστηκε για αντιδικτατορική δράση, δικάστηκε σε 5 χρόνια φυλακή και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Αίγινας. Στα τέλη Απρίλη του 1941, οι ελληνικές αρχές τον παρέδωσαν, μαζί με άλλους κρατούμενους, στους Γερμανούς. Στα τέλη Φλεβάρη του 1942, οι Γερμανοί τον παρέδωσαν στους Ιταλούς, οι οποίοι τον μετέφεραν στην Ακροναυπλία. Το Νοέμβρη μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο της Λάρισας, τον Αύγουστο του 1943 στο Χαϊδάρι και το 1944 στις φυλακές Αβέρωφ.

Αφέθηκε ελεύθερος, αλλά τον Ιούνη του 1946 πιάστηκε και πάλι. Η ζωή του ως τη μεταπολίτευση ήταν ένα διαρκές κυνηγητό με συλλήψεις. Ποτέ όμως δεν κάμφθηκε το ηθικό του. Ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού -λενινισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις εκλογές.

Η γυναίκα του Ειρήνη και τα παιδιά του

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Αθανασία Αργυροπούλου προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Ερμή), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, τιμώντας τους αγώνες του για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, προσφέρω για τον εκλογικό αγώνα του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, 10.000 δρχ.

Αγγελική Αγραφιώτου

* * *

Στη μνήμη των ηρώων από την Πυλία, που έπεσαν πολεμώντας από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ο Μιχάλης Καλδής πρόσφερε στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω KΟΒ Μαρουσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ