Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικός λυρισμός

«Μητρόπολις» του Φ. Λανγκ
«Μητρόπολις» του Φ. Λανγκ
«Εναλλακτικές ματιές... κινηματογραφικού λυρισμού» είναι ο γενικός τίτλος του προγράμματος για τους μήνες Μάρτη - Απρίλη, που συνδιοργανώνουν η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μακεδονίας - Θράκης, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Θεσσαλονίκης και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Το πρώτο αφιέρωμα έχει τίτλο «Θεσσαλονίκη - μεγαλούπολη του 2000... εκεί που οι δρόμοι έχουν -ακόμα- όνομα» και προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης θα προλογίσουν τις ταινίες θίγοντας βασικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες: «Μητρόπολις» του Φριτς Λανγκ (7/3), ο Μπάμπης Μαρμπουνάκης μιλά με θέμα «Για μια πόλη πιο ανθρώπινη». «Τα χέρια πάνω από την πόλη» του Φραντσέσκο Ρόσι» (14/3), η Γωγώ Κοτίδου προλογίζει με θέμα «Αστικές συγκοινωνίες - προβλήματα και προοπτικές». «Ο φόβος τρώει τα σωθικά» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (21/3), ο Νίκος Τσεμπερλίδης μιλά με θέμα «Ανθρώπινη επικοινωνία στη μεγαλούπολη»; «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι' αυτήν» του Ζαν - Λυκ Γκοντάρ (28/3), προλογίζει ο Νίκος Καλογήρου, με θέμα «Η αισθητική της αρχιτεκτονικής - προβλήματα».

Το επόμενο αφιέρωμα έχει τίτλο «Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα» και περιλαμβάνει τις ταινίες: «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες και αγνοούν οι άντρες» του Πέτερ Χάγιεκ (4/4), «Μια γυναίκα δαιμονισμένη» του Αντρέι Ζουλάφσκι (11/4), «Αντονιέτα: το αίνιγμα μιας γυναίκας» του Κάρλος Σάουρα (18/4), «Μια γυναίκα σαν την Εύα» της Νούτσκα Βαν Μπάκελ (25/4).

Το τρίτο αφιέρωμα με τίτλο «Αμφισβήτηση και δημιουργία», περιλαμβάνει τις ταινίες: «Η βία της εξουσίας... μέσα από την τέχνη» των Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους, «Κινηματογράφος και νεότητα» του Γιώργου Χρ. Ζέρβα και Βαγγέλη Παπαδάκη (20/4). «Ελευθερία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση» του Γιώργου Χρ. Ζέρβα (21/4).

Ολες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου ), στις 9μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ