Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πένθιμη αγωνιστική

Ανοιχτούς λογαριασμούς από τον αγώνα Κυπέλλου έχουν ΑΕΚ και Μακεδονικός

Sportidea

Ανοιχτούς λογαριασμούς από τον αγώνα Κυπέλλου έχουν ΑΕΚ και Μακεδονικός
Κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας κάπου στις αρχές Σεπτέμβρη ο Μακεδονικός είχε δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής του για φέτος. Αύριο, πάλι με αντίπαλο τους «κιτρινόμαυρους», οι Μακεδόνες παίζουν ουσιαστικά το πρώτο ντέρμπι κορυφής για φέτος. Αναμφίβολα λοιπόν η συνάντηση στην Κοζάνη επικεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 6η αγωνιστική της Α1 που γίνεται στη σκιά του θανάτου του προέδρου της Ομοσπονδίας μπάσκετ Πέτρου Καπαγέρωφ που τα ξημερώματα της Παρασκευής υπέστη πνευμονικό οίδημα. Ο 61χρονος παράγοντας άφησε την τελευταία του πνοή στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά από έντονη δυσφορία.. Η κηδεία του 61χρονου θα γίνει τη Δευτέρα στις 16:00 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Κατά τ' αλλά, στο πρόγραμμα ξεχωρίζει και η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης όπου ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Με ορόσημο την πρώτη νίκη του για το Κύπελλο, οι «πράσινοι» της Μακεδονίας υποδέχονται την ΑΕΚ με αποκλειστικό σκοπό τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα συν για τον Σούλη Μαρκόπουλο η παρουσία στην αποστολή του Μπεν Χαντλόγκντεν, ενώ από την άλλη αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αργύρη Δαλιάρη. Στην ΑΕΚ απόη ήττα από την Μπενετόν Τρεβίζο στη Λαμία με 94-90, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, έριξε την ψυχολογία των παικτών. Παρ' όλα αυτά, η Ενωση μετά τη διακοπή, τόσο με την προσθήκη του Ντικούδη όσο και των δυο νέων παικτών Γεστρατίγεβιτς και Γουντεμπέρι που όλοι αναμένουν να δείξουν την αξία του (προς στιγμή δεν έχει γίνει αυτό) φαίνεται πιο ενισχυμένη από ό,τι πριν. Για τον Σάκοτα υπάρχει πρόβλημα με τον Ταπούτο που λόγω τραυματισμού η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Στη Νέα Σμύρνη υπό άλλες συνθήκες η κόντρα του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό θα προβλεπόταν συναρπαστική. Παρ' όλα αυτά, τα προβλήματα που έχουν οι «κυανέρυθροι» δε φαίνεται να έχουν τελειωμό. Οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι, η διοίκηση μερικούς από αυτούς τους απείλησε με τιμωρία λόγω της απόφασής τους να μετέχουν στο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Καπ την τελευταία στιγμή, ενώ σε όλα αυτά, πιάστηκε ντοπέ ο νεοαποκτηθείς Σάιλας Μιλς. Δύσκολο λοιπόν το έργο του Κώστα Μίσα απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που προέρχεται από μια σπουδαία νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια με 80-66 και ο οποίος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: Μαρούσι - Αρης (Αμαρουσίου 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ηρακλής - Ιωνικός ΝΦ (Ιβανώφειο 17.00), ΠΑΟΚ - Ολύμπια Λάρισας (Πυλαία 17.00), Περιστέρι - Ηράκλειο (Περιστερίου 17.00), Νήαρ Ηστ - Παναθηναϊκός (Καισαριανή 19.00 ΕΤ-10). ΚΥΡΙΑΚΗ: Μακεδονικός - ΑΕΚ (Κοζάνης 17.00 ΕΤ-1), Πανιώνιος - Ολυμπιακός (Ν. Σμύρνη 19.00 ΕΤ-1).

  • «Εφυγε ο αδελφός μου, ο φίλος μου, ο συνεργάτης μου, ο πιο κοντινός μου άνθρωπος. Εφυγε τόσο απρόσμενα που κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στο θάνατο του προσωπικού του φίλου Πέτρου Καπαγέρωφ, με τον οποίο συμπλεύσανε μαζί τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή για μισό αιώνα περίπου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ