Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Από την 1η Γενάρη 2003 η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κυβέρνηση θα διαχειριστεί και θα προωθήσει μέτρα και αποφάσεις υπέρ των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε συνθήκες ύφεσης και όξυνσης του ανταγωνισμού, με στόχο τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σ' αυτές τις συνθήκες. Καλείται επίσης να διαχειριστεί τις υποθέσεις της ΕΕ στον ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ, τα ζητήματα της διεύρυνσης, αλλά και την προώθηση των συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας στα Βαλκάνια (σελίδες 6-8)

Μείωση του «ευρωεπιτοκίου» κατά 0,50% αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μετά από μια πολύμηνη συζήτηση. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζεμπεργκ, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις των δώδεκα κρατών - μελών της «ζώνης του ευρώ», τόνισε: «Μη σκέφτεστε νέα μείωση, προχωρήστε σε μεταρρυθμίσεις». Αναψε, έτσι, το «πράσινο φως» για μια νέα επίθεση κατά των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων (σελίδα 9)

Το ΚΚΕ δεν επιδιώκει συμμαχίες για να μαζευτούν περισσότερες δυνάμεις και να υπάρχουν περισσότερα ερείσματα του Κόμματος στα θεσμικά όργανα, στη Βουλή, στο μαζικό κίνημα, στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Εμείς ξεκινάμε απ' την εξής απλή θέση: Οτι σήμερα - και χτες το ίδιο ίσχυε και αύριο θα ισχύει - για να γίνουν βαθιές αλλαγές σε τούτη την κοινωνία, αλλά και να αντιμετωπίσεις τα οξυμένα προβλήματα, πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Ομιλία του Χρήστου Κόφφα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές (σελίδες 12-13)

Απολογιστικά στοιχεία απ' το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία, ενός μέτρου που είχε παρουσιαστεί απ' την κυβέρνηση ως η μεγάλη τομή, ενώ στην ουσία αποτελεί έναν ακόμα μοχλό εμπορευματοποίησης της Υγείας. Την ίδια ώρα αποκαλυπτική μελέτη στις υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ Εύοσμου, Αμπελοκήπων και Πύλης Αξιού, δείχνει ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού των ασθενών ασφαλισμένων κανένα πρόβλημα δεν έλυσαν (σελίδες 16-17)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ