Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΔΟΥ - ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ παιδιάτρου, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ο Νίκος και ο Θεοχάρης Καραντηνός προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη», 500 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΥΜΝΙΩΤΗ, γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης Ρούμελης στην Κατοχή, που έφυγε από τη ζωή στις 7-11-02, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Θωμάς Κεφαλής, από τις Παπαδάτες Μακρυνείας, προσφέρει στο ΚΚΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟ Μακρυνείας.

* * *

Ο Σπύρος Μαρίνης στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

* * *

2 φωτ.

Στη μνήμη των αδελφών μας ΒΛΑΣΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ, από τα Σοφιανά Κορινθίας, ήρωα του Αλβανικού Πολέμου, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που έπεσε θύμα των παρακρατικών και τον εξαφάνισαν, και της ΝΟΤΑΣ ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους της ΕΠΟΝ, προσφέρουμε 40 ευρώ στον αγαπημένο μας «Ριζοσπάστη».

Κλεάνθης Τοσουνίδης

Βούλα Κουρούμαλη - Τοσουνίδη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Τρικάλων Κορινθίας, ΚΩΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ, που τον δολοφόνησαν οι Γερμανοί στο περιβόλι του Νέγρη, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ που τον σκότωσαν εν ψυχρώ σε κάποια μεταγωγή του, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΤΣΟΥΚΑ, από Ρέθι Κορινθίας, που δολοφονήθηκε στο δρόμο για το στρατόπεδο που τον πήγαιναν κατακτητές, προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου του ΚΚΕ.

Κλεάνθης και Βούλα Τοσουνίδη

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε από τη ζωή στις 28-10-02, η σύζυγός του Σοφία προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ για στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
* * *

φωτ.

Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, από το Μαυροβούνι Γυθείου, ΕΠΟΝίτισσα στην κατοχή, πρόσφερε τις υπηρεσίες της στον τομέα πληροφοριών. Πιάστηκε το 1945 και βασανίστηκε ενώ ήταν έγκυος. Σήμερα 10 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που έφυγε για ταξίδι μακρινό.

Στη μνήμη της η κόρη της Κατερίνα προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω της Επιτροπής Λακώνων 150 ευρώ.

* * *

φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ του Σπυρίδωνος γεννήθηκε το 1921 στη Λευκίμμη Κέρκυρας. Οταν κηρύχτηκε ο πόλεμος του 1940 έλαβε εθνική δράση και οι Ιταλοί τον έπιασαν και τον έκλεισαν στις εγκληματικές φυλακές της Κέρκυρας. Αποφυλακίστηκε με την κατάρρευση - συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Το 1943 εξακολούθησε την εθνική του δράση και ήταν μπροστάρης στον ΕΛΑΣ της Λευκίμμης Κέρκυρας. Τον Απρίλη του 1948 επιστρατεύτηκε και τον έστειλαν στη Μακρόνησο για ενάμιση χρόνο. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν αγωνιστής.

Οι σύντροφοι του εκλιπόντος Δημητρίου Κουρή του Σπυρίδωνος, που έφυγε από κοντά μας στις 9-11-02, προσφέρουμε στη μνήμη του στην ΚΟΒ Λευκίμμης του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, θρυλικού ηγέτη της Σ. Ενωσης και του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ηγέτη του ΚΚΕ, ο οποίος έπεσε θύμα της αντισταλινικής υστερίας και της αντεπανάστασης, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Συκεών Θεσ/κης, για την οικονομική εξόρμηση. Τιμή και δόξα στους ηγέτες.

Τάκης Τσακιρίδης

* * *

Στη μνήμη του πατέρα τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ και των 118 εκτελεσμένων πατριωτών στο Μονοδέντρι Λακωνίας από τους Γερμανούς, ο Αθάνασιος και η Σοφία Βλάχου προσφέρουν 105 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών του ΕΛΑΣ, ανταρτών στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΡΑΒΛΗ, ο Χρήστος Φουσέκης προσφέρει 60 ευρώ στη ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

ΣΥΜΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΥΜΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
* * *

Φέτος συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗ, του Παυσανία, από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λαμίας του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση.

Νίκος Χαραυγής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ