Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Γλίξμπουργκ

Γιάννης Ζώχιος, επίτιμος πρόεδρος Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής(ΟΚΕΣΑ): Η απόλυτα συνειδητή συστράτευση της ΝΔ με τους Γλίξμπουργκ, σε βάρος του ελληνικού λαού, τα λάθη και κυρίως οι απαράδεκτες σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν, έστω, σε μικρή δικαίωση των τέως ληστάρχων και καταπιεστών του λαού. Οι αγώνες του λαού, και ιδιαίτερα των Κερκυραίων, δε δικαιώθηκαν πλήρως, αφού οι τέως κατάφεραν ν' αρπάξουν 4,6 δισ.

Στο Νομό Κέρκυρας, ο λαός, με όλους τους μαζικούς φορείς του, αγωνίστηκε με κάθε μέσο και ανέδειξε το συνολικό πρόβλημα: «Βασιλική περιουσία». Η ΟΚΕΣΑ και οι Σύλλογοι στην Αθήνα, αλλά και τα Σωματεία της Αμερικής πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κράτος, Τοπική Αυτοδιοίκηση και μαζικοί φορείς της χώρας οφείλουν ν' αναδείξουν αμέσως τις τεράστιες εκτάσεις που στερήθηκε για δυο περίπου αιώνες ο ελληνικός λαός. Παλαιόπολη (Μον - Ρεπό), Τατόι και Πολυδένδρι, να μετατραπούν σε χώρους ιδιαίτερων χρήσεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα στο λαό να απολαμβάνει, αλλά και να «γιορτάζει». Η κυβέρνηση, επιπλέον, πρέπει να μην επιτρέψει την «επιστροφή» των τέως, δίχως την αποδοχή του «πολιτειακού» και την εγγραφή, με επίθετο, στα δημοτολόγια. Επίσης, έχει υποχρέωση να απαιτήσει να επιστραφούν τα κλεμμένα κειμήλια και όλα όσα αποτελούν περιουσία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ