Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Για την ενίσχυση του ταξικού πόλου στα σωματεία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να ανοίξουν και με την ψήφο τους το δρόμο για να γίνουν τα σωματεία τους όργανα της ταξικής πάλης, απευθύνει η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ). Το κάλεσμα απευθύνεται με αφορμή τις αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλληλικού Προσωπικού (ΠΣΥΠ) και στο Σύλλογο Εργαζομένων της ΚΟΣΜΟΤΕ, όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν ένα τέλος στην κυριαρχία του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Οι εκλογές για τον ΠΣΥΠ συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή. Η ΕΣΚ στη διακήρυξή της τονίζει ότι την τελευταία τριετία το απερχόμενο ΔΣ του ΠΣΥΠ - απαρτίζεται από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αγωνιστική Συνεργασία» (πρόσκειται στο ΣΥΝ) - αδράνησε, αποπροσανατόλισε τους εργαζομένους, ανέχτηκε ή στήριξε την πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας (συνέχιση ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, θυγατρικοποίηση, χαμηλοί μισθοί κλπ.). Υπενθυμίζει ότι το ΔΣ αδιαφόρησε για άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως ακρίβεια, ανεργία, σταδιακή κατάργηση της δημόσιας Παιδείας, ιδιωτικοποίηση της Υγείας, περικοπή των κοινωνικών δαπανών, υπονόμευση δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.

Η ΕΣΚ σημειώνει ότι όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη και στελέχη της παράταξης με συχνή παρουσία σε πολλούς χώρους δουλιάς, αναδεικνύουν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων, ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις δυνατότητες λύσης τους. Με τη δράση της η παράταξη, στα πλαίσια του ΠΑΜΕ, προσπαθεί να συμβάλει ώστε και στον ΟΤΕ να υπάρχει ένας αγωνιστικός ταξικός πόλος συσπείρωσης και αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων στηριγμάτων της.

Στην ΚΟΣΜΟΤΕ, οι εκλογές στα γραφεία της Αθήνας ολοκληρώθηκαν χτες και σήμερα η ψηφοφορία συνεχίζεται σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Ο εργασιακός Μεσαίωνας που επικρατεί στην εταιρία δεν ξεπερνιέται με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, επισημαίνει η ΕΣΚ. Στηλιτεύει τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της διοίκησης του σωματείου (παρουσιάζεται ως «ακομμάτιστη» στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά στην πράξη είναι ΠΑΣΚΕ). Επισημαίνει ότι κατεύνασε την αγανάκτηση της μεγάλης πλειοψηφίας απέναντι στην εργοδοτική πολιτική.

Από την πλευρά της, η ΕΣΚ κατήγγειλε τις διαβόητες ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες ισχύουν στην ΚΟΣΜΟΤΕ, που παραβιάζουν ακόμη και την υπάρχουσα εργατική νομοθεσία, και αφορούν: Στην άρνηση παροχής των βασικών επιδομάτων (παιδιών, ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, πτυχίου). Στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας (υπερωρίες, αργίες και Κυριακές). Στις μισθολογικές αυθαιρεσίες και ανισότητες. Στον ετσιθελισμό και στην τρομοκρατία στον εργασιακό χώρο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ