Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Χωρίς θέρμανση δύο σχολεία

Μαθητές, γονείς και καθηγητές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας

Εκατοντάδες μαθητές στην Κέρκυρα από τα Ενιαία Λύκεια 1ο και 2ο πραγματοποίησαν πορεία κατά τη δίωρη αποχή τους την Τετάρτη 11/12/2002 το πρωί, με την οποία διαμαρτυρήθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό της θέρμανσης. Η κινητοποίηση έγινε με απόφαση του 15μελούς του 1ου Ενιαίου Λυκείου, ενώ οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου κατέβηκαν στην πορεία παρά την αντίθετη άποψη του 15μελούς του, που έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να κινητοποιηθούν. Μαζί με τους μαθητές κατέβηκαν στο δρόμο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος των Καθηγητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση.

Η πορεία, που είχε ως αφετηρία το χώρο όπου στεγάζονται τα Ενιαία Λύκεια κατέληξε στο Δημαρχείο της Κέρκυρας για να επιδώσει ψήφισμα στο δήμαρχο. Εκεί συναντήθηκε μαζί τους ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας, ο Γ. Καλούδης, ο οποίος όταν του ανέφεραν το πρόβλημα, τους είπε ότι βρίσκουν ευκαιρία για να κάνουν καταλήψεις...

Οι μαθητές των δύο σχολείων αποφάσισαν να καλέσουν σήμερα Παρασκευή σε συνάντηση και τα άλλα σχολεία της Κέρκυρας για να κινητοποιηθούν σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, να ξεκινήσει, δηλαδή, κατ' αρχήν, η εγκατάσταση των καλοριφέρ στα δύο Ενιαία Λύκεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ