Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ογκώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στον Πειραιά, στην Πάτρα, στη Λάρισα και δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη βδομάδα ογκώδη συλλαλητήρια, απ' αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη και ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που θα δρομολογηθούν στη Σύνοδο Κορυφής.

Την πρωτοβουλία για τα συλλαλητήρια πήρε η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και βρήκε αμέσως ανταπόκριση από δεκάδες μαζικούς φορείς, συνδικάτα, ταξικές συσπειρώσεις στο εργατικό κίνημα, φορείς των ΕΒΕ και της νεολαίας, αντιιμπεριαλιστικές κινήσεις κ.ά.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την αντίθεση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο Ιράκ και στην εμπλοκή της χώρας μας, την απαίτηση για Κύπρο ενιαία - ανεξάρτητη, αδέσμευτη, την αντίθεση στο «σχέδιο Ανάν» που νομιμοποιεί τη διχοτόμηση. Ακόμα, την εναντίωση στα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό ως εργαλείο κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα, χιλιάδες διαδηλωτών απαιτούσαν, με τη συμμετοχή τους, στα συλλαλητήρια πλήρη και σταθερή απασχόληση, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και συνταξιοδότηση. Μείωση του εργάσιμου χρόνου με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες, κατάργηση των αντιδημοκρατικών νόμων, υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ