Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Διά χειρός Χάμπερτ

Ο Χάμπερτ έδωσε τη νίκη - πρόκριση στον Ολυμπιακό

Sportidea

Ο Χάμπερτ έδωσε τη νίκη - πρόκριση στον Ολυμπιακό
Την ευκαιρία να διατηρήσει το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ελλάδας θα έχει ο Ολυμπιακός στις αρχές Φλεβάρη όταν θα συμμετάσχει και στο φετινό φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» χτες μετά από συγκλονιστικό αγώνα νίκησαν στον Πειραιά με 6-5 τη Βουλιαγμένη για την προημιτελική φάση και την απέκλεισαν από τη συνέχεια (8-8 το πρώτο παιχνίδι). Οι γηπεδούχοι αν και ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κατάφεραν στο τέλος να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να πάρουν τη νίκη χάρις σε ένα γκολ του Χάμπερτ στο τελευταίο λεπτό.

Αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι δυο ομάδες πρόσεχαν την άμυνά τους εντούτοις οι «μπέμπηδες» φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες και είχαν συνεχώς το προβάδισμα(1-0, 2-1 και 3-2), το τρίτο και τέταρτο εννιάλεπτο όμως, το σκηνικό άλλαξε. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έξοδο του Δημήτρη Μάζη από το παιχνίδι με τρεις αποβολές (στην τρίτη περίοδο), βρήκε τους διαδρόμους προς την εστία του Γιώργου Ρέππα ισοφαρίζοντας το σκορ σε 5-5 προς το τέλος του τέταρτου εννιάλεπτου. Μια ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα ωστόσο, φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα 5΄ και 44΄΄ πριν το τέλος, η Βουλιαγμένη διαμαρτυρήθηκε έντονα καθώς από λάθος της γραμματείας και ενώ οι «μπέμπηδες» έπαιζαν με έναν παίκτη παραπάνω, ο Κρις Χάμπερτ μπήκε στον αγώνα, επτά δευτερόλεπτα πριν λήξει η ποινή των 20 δευτερολέπτων. Υστερα από διαβουλεύσεις, οι διαιτητές αποφάσισαν να ξαναπαιχτούν τα επτά δευτερόλεπτα, η Βουλιαγμένη όμως ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να σκοράρει και ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με τον Κρις Χάμπερτ, ο οποίος πέτυχε το γκολ, διαμόρφωσε το 6-5 και χάρισε τη σπουδαία νίκη στους «ερυθρόλευκους».

Τα εννιάλεπτα: 0-1, 1-1, 4-2, 1-1.

Ολυμπιακός: Πλατανίτης 2, Θωμάκος 2, Χατζής, Χάμπερτ.

Βουλιαγμένη : Γ. Αφρουδάκης 3, Κουτσογιάννης, Αρόγιο.

  • Την πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου πήραν και τα Χανιά που νίκησαν στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά τον Ηρακλή με 14-13 (πρώτο παιχνίδι 17-11).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ