Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΟΥΕΦΑ
«Ζητούνται... ρομπότ»

Το λίφτινγκ τελικά δεν πέτυχε... Το σχέδιο της ΟΥΕΦΑ προκειμένου έτσι να υπάρξει περισσότερο κέρδος των πολλών αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ με ομίλους και στη Β` φάση των «16», το μόνο που απέδειξε είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ (ακόμα δηλαδή). Η κούραση στο τελείωμα του μαραθωνίου των αγώνων ήταν εμφανής κάτι που φάνηκε και στο Μουντιάλ. Οι πολλοί αγώνες σε Ευρώπη και πρωτάθλημα ιδιαίτερα για τους παίκτες που ανήκουν σε ομάδες με υψηλούς στόχους, απέδειξαν ότι κάνουν κακό τόσο στο άθλημα όσο και στους ίδιους τους παίκτες. Στους μόνους που κάνουν καλό πάντως είναι στους παράγοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και στους ομολόγους τους των συλλόγων. Για άλλη μια φορά με την οικονομική κρίση που διέρχεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ αποτέλεσε τον «παράδεισο» προκειμένου να κλείσουν πολλές μαύρες τρύπες. Ισως για αυτόν τον λόγο δεν ήταν λίγες οι ομάδες που έβαλαν πρώτο στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πορεία στη διοργάνωση περνώντας σε δεύτερη μοίρα την παρουσία τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Οσον αφορά τα τελευταία, αυτά ολοένα και περισσότερο συνεχίζουν να χάνουν την ιστορική τους αίγλη και αξία και παίζουν τον ρόλο της διεξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου ο πακτωλός των εκατομμυρίων είναι πολύ περισσότερος.

Στα αγωνιστικά θέματα η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στον θεσμό κατακτώντας το 9ο τρόπαιό της από καταβολής του θεσμού. Στον τελικό επικράτησε της ευχάριστης περσινής έκπληξης της διοργάνωσης, Μπάγερν Λεβερκούζεν, με 2-1. Από κει και πέρα η ελληνική παρουσία ήταν έκδηλη με την πορεία του Παναθηναϊκού που κατάφερε να φθάσει μέχρι τα προημιτελικά. Οι «πράσινοι» με τον Σέρχι Μαρκαριάν στον πάγκο, τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο της Α` φάσης με 12 βαθμούς αφήνοντας πίσω τους την Αρσεναλ (9β), Μαγιόρκα (9β), και Σάλκε (6β). Στο επόμενο γύρο κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση τερματίζοντας δεύτεροι στον όμιλό τους με 8 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης (16β) και μπροστά από Πόρτο και Σπάρτα. Στα ημιτελικά το «τριφύλλι» αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα όπου πάλεψε νικώντας στην Αθήνα με 1-0 αλλά στη Βαρκελώνη αν και προηγήθηκε με 1-0 εντούτοις ηττήθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε.

Σε αντίθετο δρόμο κινήθηκε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που η παρουσία του ήταν άχρωμη για μια ακόμη φορά αφού αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο τερματίζοντας στην 4η θέση του ομίλου του πίσω από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λα Κορούνια και Λιόν.

ΟΥΕΦΑ

Η πορεία της ΑΕΚ που κατάφερε να φθάσει μέχρι τους «16», ήταν το σημαντικότερο στοιχείο της ελληνικής παρουσίας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η Ενωση απέκλεισε διαδοχικά την Γκρεβενμάχερ (Λουξεμβούργο), τη σκοτσέζικη Χιμπέρνιανς, την κροατική Οσιγιεκ και τη βουλγαρική Λίτεξ Λόβετς. Στον τέταρτο γύρο όμως έπεσε πάνω στην Ιντερ όπου είχε αξιοπρεπή παρουσία αλλά αποκλείστηκε με μια ήττα (3-1) στο Μιλάνο και μια ισοπαλία (2-2) στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ενα γύρο πιο πριν είχε αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από την Αϊντχόβεν. Στον τελικό είχαμε μια ολλανδογερμανική μοναρχία με τη Φέγενορντ να κατακτάει το τρόπαιο νικώντας την Ντόρτμουντ με 3-2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ