Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Χαμογέλασαν οι «αιώνιοι»

Οι «αιώνιοι αντίπαλοι» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν οι πιο κερδισμένοι της 8ης αγωνιστικής στην Α1, με τους «πράσινους» βέβαια να δικαιούνται περισσότερα χαμόγελα, καθώς έμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία. Η νίκη τους επί του Μακεδονικού στην Κοζάνη με 72-76, αλλά και σε συνδυασμό με την επικράτηση του άσπονδου φίλου τους Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 71-66 στα Λιόσια, έριξε τους «κιτρινόμαυρους» από το ρετιρέ της βαθμολογίας.

Το άσχημο πρόσωπο των πρώτων αγωνιστικών μοιάζει πλέον με κακή ανάμνηση για τον Ολυμπιακό, που όλα δείχνουν ότι έχει κάνει την ολική επαναφορά (επτά συνεχόμενες νίκες). Στα Λιόσια οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πάθος για τη νίκη και χαρακτήρα, αφού δεν πτοήθηκαν ακόμα και όταν έμειναν 10 πόντους πίσω (53-43) τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ομως η έμπνευση του Σούμποτιτς να γυρίσει την άμυνα σε ζώνη, αλλά και η θαυμάσια απόδοση του Ντε Μάρκο Τζόνσον (26π) έφεραν τα πάνω - κάτω και χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Στην ΑΕΚ μετά την ήττα αναμένονται εξελίξεις, αφού ίσως και σήμερα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Μπλάκνεϊ, όπου για άλλη μια φορά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Το... εξπρές του Παναθηναϊκού δε σταμάτησε ούτε στην Κοζάνη, όπου ανάγκασε τον Μακεδονικό να μετρήσει την τρίτη συνεχόμενη ήττα του. Οι «πράσινοι» της Αθήνας, στηριζόμενοι κυρίως στις πολλές εναλλακτικές λύσεις που οδήγησαν σε πλουραλισμό στην επίθεση (σκόραραν οι 9 από τους 10 που χρησιμοποιήθηκαν), πήραν τη νίκη που τους κράτησε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Καλύτερος από τους νικητές ο Κουτλουάι (13π).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ηρακλής - Αρης 75-77, Μαρούσι - Ηράκλειο 76-58, Πανιώνιος - Ιωνικός Ν.Φ 87-82, ΠΑΟΚ - Περιστέρι 86-76.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 16, ΑΕΚ 15, Αρης 14, Ιωνικός Ν.Φ 13, Μακεδονικός 13, Ολυμπιακός 12, Μαρούσι 12, ΠΑΟΚ 12, Ηρακλής 11, Νήαρ Ηστ 10, Πανιώνιος 10, Περιστέρι 10, Ολύμπια Λ. 9, Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ