Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΣΟΣ
Τεράστιες καταστροφές από τις βροχοπτώσεις

Eurokinissi

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι της Κάσου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και εντάθηκαν στη συνέχεια, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση των χειμάρρων Σκυλάς και Φράχτης που διέρχονται μέσα από το Αρβανιτοχώρι και την πρωτεύουσα Φρυ.

Σημαντικότερες ζημιές προκλήθηκαν στους κτηνοτρόφους του νησιού, καθώς ένας ανυπολόγιστος ακόμη αριθμός ζώων, παρασύρθηκε από τα νερά των χειμάρρων. Περισσότερα από 40 σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα και μηχανάκια κατέληξαν στη θάλασσα, ενώ σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν και στο γυμνάσιο και το λύκειο του νησιού καθώς καταστράφηκαν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ο υπόλοιπος υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν επίσης στο οδικό δίκτυο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Από το μεσημέρι της Κυριακής βρίσκονται στο νησί ειδικά συνεργεία της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και ανδρών της ΕΜΑΚ και καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Χτες το πρωί κατέφθασαν επίσης τα συνεργεία της Νομαρχίας προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών στα σπίτια και τα καταστήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης μοίρασε τις συνήθεις υποσχέσεις, λέγοντας ότι θα δοθούν 100 εκατομμύρια δραχμές για τις άμεσες παρεμβάσεις, και πρόσθεσε ότι αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών «θα αποκατασταθούν πάραυτα όλες οι ζημιές και θα γίνουν, επίσης, όλα τα έργα που απαιτούνται, προκειμένου να θωρακιστεί το νησί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ