Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Ενας παράξενος έρωτας

Η Τζίνα Ρόουλαντς και ο Σέιμουρ Κάσελ είναι οι «Μίνι και Μόσκοβιτς» του Τζον Κασσαβέτης
Η Τζίνα Ρόουλαντς και ο Σέιμουρ Κάσελ είναι οι «Μίνι και Μόσκοβιτς» του Τζον Κασσαβέτης
Η παράξενη ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού, αλλά και μια κριτική της αμερικανικής κοινωνίας μέσα από αυτή τη σχέση, είναι η ιστορία της ταινίας που ξεχωρίζει σήμερα το βράδυ. «Μίνι και Μόσκοβιτς», σε σκηνοθεσία Τζον Κασσαβέτης. Πρόκειται για μια «εξοντωτική κωμωδία», που κρύβει στην πραγματικότητα μια ρομαντική πλοκή που αυτοσαρκάζεται και αυτοκαταργείται, ενώ επιχειρεί να κριτικάρει την αμερικανική γλώσσα του έρωτα και να καταδείξει πόσο διαφορετική είναι η ζωή από τις ταινίες. Ο φακός του Κασσαβέτη επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Μίνι και του Μόσκοβιτς. Η Μίνι είναι μια τυπική Αμερικανίδα, που θέλει να παντρευτεί, αλλά και να ερωτευτεί τρελά. Ανήκει στη μεσαία τάξη, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και έχει κάποια παιδεία. Αντίθετα, ο Μόσκοβιτς είναι ένας φωνακλάς φορτηγατζής, πεισματάρης, πρωτόγονος και αεικίνητος. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε τη μετ' εμποδίων ένωση του αταίριαστου αυτού ζευγαριού και το «χάπι εντ». Από το φακό του Κασσαβέτη δεν ξεφεύγουν και οι μαμάδες του αταίριαστου ζευγαριού, που η συνάντησή τους μοιάζει με σύγκρουση δύο κόσμων. Πρωταγωνιστούν: Τζίνα Ρόουλαντς, Σέιμουρ Κάσελ, Βαλ Εϊβερι, Τιμ Κάρεϊ, Κάθριν Κασσαβέτη, Λέιντι Ρόουλαντς, Ελσι Εϊμς, Ελίζαμπεθ Ντίρινγκ, Τζον Κασσαβέτης, Νίκολας Κασσαβέτης, Τζούντιθ Ρόμπερτς, Τζακ Ντάσκιν, Ντέιβιντ Ρόναλτς, Χόλι Νίαρ (ΝΕΤ, 16.00).

«Τα τέρατα», σε σκηνοθεσία Ντίνο Ρίζι. Μια σατιρική κωμωδία, με πολλά σύντομα σκετς, με οξύτατη σάτιρα, σαν γελοιογραφίες, προσώπων και καταστάσεων της κοινωνικής ζωής, αποτελούν αυτήν την ταινία. Οι δύο αστυνομικοί, που συλλαμβάνουν έναν ταλαίπωρο χωρικό φονιά, είναι πιο τέρατα απ' αυτόν. Ενας τύπος κοιτάζει την τηλεόραση, ενώ τον απατά η γυναίκα του. Ο ιερέας μακιγιάρεται σαν σταρ πριν από το κήρυγμα για την ταπεινοσύνη. Ενας τίμιος άνθρωπος, που καταθέτει ως μάρτυρας, γελοιοποιείται από τον δικηγόρο... Πρωταγωνιστούν: Βιτόριο Γκάσμαν, Ούγκο Τονιάτσι, Λάντο Μπουζάνκα, Μαρίζα Μερλίνι, Μισέλ Μερσιέ, Ρίκα Διαλυνά (NET, 24.00).

«Λορέντζο», σε σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ. Η αληθινή ιστορία ενός θαρραλέου ζευγαριού Ιταλο-Αμερικανών που αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο και το ιατρικό κατεστημένο, για να σώσουν τον 5χρονο γιο τους Λορέντζο από μια ανίατη ασθένεια που οδηγεί σε εκφυλισμό του νευρικού συστήματος. Μια συγκινητική ταινία, που εξυμνεί τη θέληση και την πίστη, με θαυμάσιες ερμηνείες από το ζεύγος των πρωταγωνιστών της. Πρωταγωνιστούν: Σούζαν Σάραντον, Νικ Νόλτε, Ζακ Ο' Μάλεϊ Γκρίνμπεργκ, Πίτερ Ουστίνοφ. (ΕΤ-1, 23.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ