Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Καινούρια χρονιά με... ακροάσεις

Με ακροάσεις εκπροσώπων ορισμένων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, ξεκινά τη νέα χρονιά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη συνεδρίαση του 2003. Μια χρονιά με ανοιχτά σημαντικά θέματα για το χώρο των ΜΜΕ, που εκτός από τα κάθε είδους «παρατράγουδα» των τηλεοπτικών εκπομπών, το ΕΣΡ αναμένεται να προχωρήσει μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΠΔ και στην προκήρυξη για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Το ΕΣΡ θα ασχοληθεί με ενδεχόμενες παραβιάσεις, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και χρήση δύο συχνοτήτων από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το ALTER για μία ακόμη φορά, βρίσκεται στο επίκεντρο του ΕΣΡ. Θα γίνει συζήτηση για ενδεχόμενες παραβιάσεις που αφορούν την προσβολή προσωπικότητας και τη μετάδοση παράνομης διαφήμισης, αλλά θα εξεταστεί και το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού για ανάκληση απόφασης του ΕΣΡ. Συγκεκριμένα το αίτημα αφορά την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει στις 3 Δεκέμβρη 2002 πρόστιμο 300.000 ευρώ στο ALTER για την εκπομπή «Παρατράγουδα». Εκπρόσωποι του ALPHA έχουν κληθεί να δώσουν διευκρινίσεις για ενδεχόμενη παραβίαση συγκεκαλυμμένης διαφήμισης ασφαλιστικής εταιρίας. Για το θέμα της συγκεκαλυμμένης διαφήμισης, έχουν κληθεί και εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Μετά από αίτημα της συνδρομητικής τηλεόρασης του Γ. Μπατατούδη «Interactive Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ», το ΕΣΡ θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάκλησης της κυρωτικής απόφασης. Το ΕΣΡ, να υπενθυμίσουμε, με απόφασή του είχε προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας της «Interactive».

Εχουν επίσης κληθεί σε ακρόαση, εκπρόσωποι ραδιοφωνικών σταθμών, κυρίως για τη χρήση διπλών συχνοτήτων. Μεταξύ άλλων έχουν κληθεί να δώσουν διευκρινίσεις εκπρόσωποι των ραδιοφωνικών σταθμών, Flash, ANTENNA, ΣΚΑΪ και Alpha News.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ