Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Αγνοούνται τα... πρόστιμα

Το ΕΣΡ δεν έχει εικόνα για το εάν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα ή έχουν μπει στο «συρτάρι»

Προβλήματα δημιουργεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η καθυστέρηση από το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ να εκδώσει αποφάσεις που αφορούν κυρίως στο θέμα για την εκπομπή «Φύλλο και φτερό», αλλά και για τον τηλεοπτικό σταθμό «Tempo». Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, όπως είπε χτες, προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του αρμόδιου τμήματος του ΣτΕ.

Το ΣτΕ δεν έχει πάρει απόφαση για τη μετάθεση της εκπομπής του ALTER «Φύλλο και φτερό» σε βραδινή ζώνη, καθώς και για την ανάκληση της άδειας του τηλεοπτικού σταθμού «Tempo», που εξακολουθεί να εκπέμπει με 090, χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να παρέμβει το ΕΣΡ. Με αυτό τον τρόπο μετέωρες παραμένουν οι αποφάσεις του ΕΣΡ για την εκπομπή «Φύλλο και φτερό» και για την ανάκληση της άδειας του τηλεοπτικού σταθμού «Tempo». Πάντως, όπως είπε χτες ο Ιωάννης Λασκαρίδης, από τη στιγμή που το «Tempo» εκπέμπει με προσωρινή απόφαση του ΣτΕ, το ΕΣΡ θα συνεχίζει τον έλεγχο, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κυρώσεις, από τη στιγμή που εκπέμπει πρόγραμμα και μάλιστα με τις γραμμές 090.

Δεν έχει εκδοθεί επίσης απόφαση του ΣτΕ για το θέμα του ΠΔ που αφορά τους κώδικες δεοντολογίας. Το ΕΣΡ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για τους κώδικες δεοντολογίας ειδησεογραφικών και πολιτικών εκπομπών, από τη στιγμή που ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας προσέθεσε στους κώδικες του ΕΣΡ το άρθρο 17 περί «δημοσίου συμφέροντος», ενώ άλλαξε τη διατύπωση του άρθρου 16 που αφορά τις διαδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ έθεσε χτες επίσης θέμα για τα πρόστιμα, αφού το ΕΣΡ δε γνωρίζει και δεν έχει εικόνα εάν οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πληρώσει τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από το ΕΣΡ. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει, από τη στιγμή που ούτε το ΕΣΡ έχει εικόνα, πως τα πρόστιμα από την αρμόδια ΔΟΥ έχουν μπει στο «συρτάρι» και οι τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν κάνει παραβιάσεις δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ πριν από καιρό με έγγραφό του προς τη «ΦΑΒΕ», τις αρμόδιες δηλαδή ΔΟΥ, είχε ζητήσει να τον ενημερώσουν εάν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα που έχει επιβάλει με αποφάσεις του το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Απάντηση όμως το ΕΣΡ δεν έχει πάρει, ενώ ο Ιωάννης Λασκαρίδης απέστειλε προχτές και νέο έγγραφο, ζητώντας να ενημερωθεί το ΕΣΡ για την είσπραξη ή όχι των προστίμων. Και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΣΡ, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, για την είσπραξη των προστίμων, λέγοντας ότι πρέπει να ενημερωθεί το ΕΣΡ προκειμένου τα πρόστιμα να μην «μπαίνουν στα συρτάρια». Προφορικά, όμως, όπως είπε, τον έχουν διαβεβαιώσει ότι τα πρόστιμα έχουν εισπραχθεί....

Το ΕΣΡ επέβαλε χτες στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» πρόστιμο 50.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. Συγκεκριμένα, ο «Alpha» είχε μεταδώσει σε δελτίο ειδήσεων, συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της ασφαλιστικής εταιρίας «Interamerican». Επίσης, το ΕΣΡ δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του «Alter», για ανάκληση της απόφασης του ΕΣΡ, το οποίο είχε επιβάλει στον τηλεοπτικό σταθμό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ για την εκπομπή «Παρατράγουδα». Ανοιχτό άφησε το ΕΣΡ το αίτημα της ψηφιακής τηλεόρασης «Interactive» του Γ. Μπατατούδη, που ζητά την ανάκληση της απόφασης του ΕΣΡ, με την οποία είχε αφαιρεθεί η άδεια από την ψηφιακή τηλεόραση, επειδή για δύο χρόνια δεν είχε τεθεί σε λειτουργία. Οι υπεύθυνοι της ψηφιακής τηλεόρασης, προσκόμισαν χτες έγγραφα, ζητώντας από το ΕΣΡ να επανεξετάσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ