Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Χριστογιώργος
Γιάννης Χριστογιώργος
Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής Δάσκαλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών 100 ευρώ και 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Νέας Ιωνίας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των γονιών του ΜΗΤΣΟΥ και ΦΩΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Χρυσικού), από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του αδελφού του ΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), αγωνιστή της Μέσης Ανατολής και των αδελφών του ΘΟΔΩΡΟΥ, ΚΩΣΤΑ και ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ, μαχητών του ΔΣΕ, που θυσιάστηκαν στον αγώνα, ο μόνος επιζών Νίκος Παναγιώτου προσφέρει στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση (μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη») 100 ευρώ.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου.

Σοφία Λιάκου - Κανιάρη

* * *

Φωτ. 2

Ο ΦΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ γεννήθηκε το 1887. Καταγόταν από την Ανατολική Θράκη.

Πέθανε στις 4 Φλεβάρη 1954 στην Πολωνία. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Το 1947 πιάστηκε και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη.

Η σύζυγός του ΕΥΑΝΘΙΑ πέθανε στις 25 Νοέμβρη 1989.

Γιάννης Παναγιώτου
Γιάννης Παναγιώτου
Στη μνήμη τους προσφέρουμε 80 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ζ. Μπουρτζή, Ε. Ζησοπούλου, Β. Σκουπίδου, Ελένη Πανάγου, Κ. Αγοραστού, Β. Αντωνιάδης, Μ. Καψάλη, τα εγγόνια και δισέγγονά τους.

* * *

Φωτ.

Στις 12 Φλεβάρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΩΡΓΟΥ.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του η γυναίκα του Μαρία Χριστογιώργου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω Εδαφικής Χαϊδαρίου, 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα και παππού μας ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο οποίος από μικρά παιδιά μας μιλούσε για την ταξική θέση μας, τους αγώνες του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στις 18 Γενάρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη`των αδελφών μου ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ και ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗ και της αδελφής μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το χωριό Κορνοφωλιά Εβρου, προσφέρω 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Ευαγγελία Μαργαριτίδου - Τσούλα

* * *

Η Ευαγγελία Σταυδά προσφέρει στην ΚΟΒ Παγκρατίου 100 ευρώ ως δεύτερη δόση στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΜΑΡΙΝΟΥ ΞΑΓΟΡΑΡΗ, ο οποίος γεννήθηκε στο Παγκράτι και πέθανε στις 12 Γενάρη 1977, συνδικαλιστή και αγωνιστή ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Η γυναίκα του Κανέλλα Ξαγοράρη

* * *

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα από το «Ριζοσπάστη» το θλιβερό μαντάτο για το θάνατο του αγαπητού συντρόφου ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ. «Εφυγε» ένας ακόμη άξιος κομμουνιστής, αφοσιωμένος στην υπόθεση του Κόμματος και του λαού.

Οσοι τον γνωρίσαμε δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Δε θα ξεχάσουμε τον ακέραιο και ήπιο χαρακτήρα του.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στη συντρόφισσά του Φρόσω και στις κόρες του Ζώγια και Ειρήνη.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Προσφέρω ακόμη 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Πασσά - Κιόσκι Βέροιας.

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών: ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΖΗΝΩΝΑ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, στελεχών του ΚΚΕ, η Αγγελική Μίχου προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από την Κορώνη Μεσσηνίας: ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΟΥ προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 15 ευρώ.

Μαρίνος Ξαγοράρης
Μαρίνος Ξαγοράρης
Οι αντιστασιακοί Ανδρέας Μούργος και Νίκος Γεωργαράκης

* * *

Προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος στη μνήμη του Μακρονησιώτη αδελφού μου ΤΑΣΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών στην οποία ανήκω.

Γιάννης Νικολόπουλος

* * *

Φωτ,

Η Λίζα Ιγνατίδη και τα παιδιά της Ηρακλής και Θανάσης προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου, στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και πατέρα τους ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΔΗ (φωτογραφία), μέλους του ΚΚΕ, των γονιών της ΘΑΝΑΣΗ και ΣΑΛΩΜΗΣ, της θείας τους ΣΙΜΕΛΑΣ και του θείου τους ΗΡΑΚΛΗ, μελών του ΚΚΕ.

* * *

Ο Κώστας Ξανθουδάκης από το χωριό Ποταμίδα Χανίων προσφέρει στη μνήμη του θείου του ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ και του πατέρα του, ΔΗΜΗΤΡΗ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δήμου Μηθύμνης Κισάμου του ΚΚΕ.

Ο Ξανθουδάκης Κωνσταντίνος υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ΕΑΜ, από τα πρώτα της περιοχής. Μαχητής του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού. Το καλοκαίρι του 1947 πήρε μέρος σε συμπλοκή ισχυρής δύναμης στρατού με ομάδα ανταρτών. Κινδύνευσε να πιαστεί αιχμάλωτος, όμως τελικά διέφυγε. Την επόμενη επιχείρησε να διερευνήσει αν είχε απομακρυνθεί ο στρατός από την περιοχή και χωρίς να τους αντιληφθεί τον κύκλωσαν και τον έπιασαν αιχμάλωτο. Από το στρατό παραδόθηκε στους ΜΑΫδες της περιοχής δυτικής Κισάμου. Εκεί τον έδεσαν σε ένα δέντρο τον υπέβαλαν σε φριχτά βασανιστήρια και σχεδόν κατακρεουργημένο τον αποτελείωσαν.

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή, λαϊκού αγωνιστή ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΨΑΡΑ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και κηδεύτηκε στον Πειραιά, ο σύντροφος και συγκρατούμενός του στο Μακρονήσι και στα χρόνια της Χούντας, στη Λέρο, Κώστας Χναράς, από τα Χανιά, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μουρνιών.


Μιχάλης Ιγνατίδης
Μιχάλης Ιγνατίδης

Γιώργος Μωραΐτης
Γιώργος Μωραΐτης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ