Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οργανώνουν την αγωνιστική δράση τους

Αγροτικές συσκέψεις σήμερα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Σήμερα πραγματοποιούνται οι αγροτικές συσκέψεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης του αγροτικού κόσμου κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στα Τρίκαλα η σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμών και αγροτών, που διοργανώνει η Ενωση Συνεταιρισμών, θα γίνει στις 10 π.μ.

Στην Καρδίτσα, όπου στις 23 Γενάρη, μέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο, η σύσκεψη που συγκαλεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΝΚ) του νομού θα γίνει στις 11 π.μ. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί ο καλύτερος συντονισμός της δράσης, ενόψει του συλλαλητηρίου της 23ης Γενάρη, καθώς και του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 2 Φλεβάρη, στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης «ΑΓΚΡΟΤΙΚΑ».

Οργανώνοντας τις νέες αγωνιστικές τους αντιδράσεις, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους, οδηγώντας σε μαζικό ξεκλήρισμα τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Οπως τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών, η κατάσταση των οποίων χειροτερεύει συνεχώς, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια εφαρμογής του καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ για το βαμβάκι, που έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας και του εισοδήματός τους, οδηγώντας αρκετούς απ' αυτούς στο ξεκλήρισμα.

Οι αρνητικές εξελίξεις στη βαμβακοκαλλιέργεια βρίσκονται στην αιχμή των αντιδράσεων των Θεσσαλών αγροτών, καθώς στην περιοχή κοντά στις 50.000 τόνοι βαμβακιού μένουν αδιάθετοι και κανείς δεν ξέρει, αν, πότε και πόσο θα πουληθούν, εξαιτίας της αυθαίρετης απόφασης της κυβέρνησης ν' αφήσει εκτός επιδότησης μεγάλες ποσότητες από τη φετινή παραγωγή του προϊόντος. Το πρόβλημα παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά φέτος και οφείλεται στην απόφαση της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να θέσουν όριο στην παραγωγή που ο κάθε βαμβακοπαραγωγός μπορεί να παραδώσει στο εκκοκκιστήριο, καθώς και στο γεγονός ότι το υπουργείο Γεωργίας αποφάσισε την πρόωρη λήξη της εκκοκκιστικής περιόδου στις 31 του περασμένου Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μην προλάβουν να παραδώσουν το σύνολο της παραγωγής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ