Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ
Εθιμο η «πυγμαχία» ΔΑΠ - Αριστεριστών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της  ΚΝΕ

Ενα σκηνικό «μάχης» που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται συχνά τα τελευταία χρόνια, στήθηκε χθες στη Νομική Σχολή από τις παρατάξεις της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ.

Συγκεκριμένα, ενώ η ΠΚΣ Νομικού είχε προγραμματίσει για χθες ημερίδα με θέμα: «Η επικαιρότητα του Μαρξισμού στη Νομική Επιστήμη» με τη συμμετοχή καθηγητών του Τμήματος, η ΔΑΠ έκλεισε την ίδια μέρα και ώρα, εκδήλωση για τη δικαιοσύνη και την πολιτική, με καλεσμένους τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο (!) και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, υποψήφιο της ΝΔ. Παρά, αυτή την προκλητική στάση, η ΠΚΣ ανέβαλε την προγραμματισμένη εκδήλωσή της για την επόμενη εβδομάδα και κατάγγειλε από νωρίς χθες το πρωί τη ΔΑΠ, που γνώριζε και με μια έννοια προκάλεσε ό,τι ακολούθησε. Κι αυτό που ακολούθησε, με δυο λόγια, ήταν μια «παράσταση» γρονθοκοπήματος και κλοτσοπατινάδας ανάμεσα σε ΕΑΑΚ (που είχαν παραταχθεί στο χώρο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση) και ΔΑΠ, με δυο φοιτητές τραυματισμένους.

Μετά τα γεγονότα, ο Γιώργος Παπανικολάου, εκ μέρους της ΔΑΠ Νομικής, δήλωσε ότι η ΠΚΣ δεν είχε καμιά σχέση με τα επεισόδια, όμως κάποια μέσα ενημέρωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να τα φορτώσουν σε μέλη της ΚΝΕ (!)

Για τα στημένα επεισόδια της Νομικής, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για άλλη μια χρονιά, όπως το συνηθίζουν χρόνια τώρα, η ΔΑΠ και οι οργανώσεις αριστεριστών, στήσανε στη Νομική σχολή το γνωστό τους αγώνα πυγμαχίας. Ομως το φετινό τους έθιμο είχε κάποιες ιδιαιτερότητες:

  • Η εκδήλωση της ΔΑΠ πραξικοπηματικά θα λάμβανε χώρα σε αίθουσα και σε χρόνο που είχε ήδη εξαγγείλει εκδήλωση η ΠΚΣ Νομικού.
  • Καλεσμένος της ΔΑΠ ήταν ο ανεκδιήγητος υπουργός κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος εκτός του ότι έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος του "Ριζοσπάστη", έχει απειλήσει να καθίσει στο σκαμνί ακόμα και τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η εκδήλωση θα λάμβανε χώρα αμέσως μετά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή, που είχε καλέσει το ΚΚΕ, με θέμα "πολιτικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες". Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συζήτηση ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα γνωστά αντικομμουνιστικά επιχειρήματα περί "ακραίου ΚΚΕ".

Είναι προφανές ότι σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης της ΔΑΠ (σε συνεννόηση πιθανά με την κυβέρνηση), ήταν να στηθεί μια καλή προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ. Η ΚΝΕ έγκαιρα κατήγγειλε στους φοιτητές τις σκοπιμότητες της συγκεκριμένης ενέργειας. Εγκαιρα έκανε καθαρό ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πρόκειται να γίνουν θύματα προβοκάτσιας, φυσικά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με το στημένο τηλεοπτικό σόου της Νομικής, παρά τα όσα αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα κανάλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ