Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Αρχίζει το συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Νέα σωματεία για πρώτη φορά συμμετέχουν στο 19ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ που ξεκινά σήμερα και οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν αύριο. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θ' αποτιμηθεί η μέχρι σήμερα δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καθώς και τα προβλήματα αλλά και η προοπτική της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί ότι το συνέδριο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, λόγω της ευθύνης που αναλαμβάνει η Ομοσπονδία για όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Από το Συνέδριο θα εκλεγεί και η νέα διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Εχουν προσκληθεί να παραστούν ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Χρήστος Πρωτόπαππας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Αγγελος Στάγκος, οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωποι μεταξύ άλλων, της ΠΟΘΑ και της Εταιρείας Ελλήνων σκηνοθετών.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Αγγελος Στάγκος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, εμμένει στο αίτημα για αύξηση κατά 10% του ανταποδοτικού τέλους, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ σύμφωνα με τον πρόεδρό της «πορεύεται αρκετά καλά», αλλά όπως σημείωσε και με αρκετές δυσκολίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ