Κυριακή 26 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 19 Νοέμβρη 1999, αφού αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο και πέθανε πιστός στα ιδανικά του, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγός του Ελένη Παπαδημητρίου

* * *

Φωτ. 2

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΧΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Κοντεύουν 4 χρόνια από το θάνατο του γιου μου ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΧΑ και η πίκρα μου είναι μεγάλη.

Στην άσβεστη μνήμη τους και για την ονομαστική γιορτή του Αντώνη, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Μαρίτσα Τριχά

* * *

Στη μνήμη των κομμουνιστών αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΗ (Αχιλλέα Πετρίτση), ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΪΔΗ και ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΒΑΝΤΗ ο Δημ. Εξαρχος προσφέρει 400 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στις 30 Γενάρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΤΣΟΥ ΠΛΑΛΑ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας.

* * *

Στις 19 Γενάρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο της αγωνίστριας ΣΟΦΙΑΣ Βασιλοπούλου - ΑΡΩΝΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της οι συντρόφισσές της Ρούλα, Λαμπρινή, Μαρία, Κική, Γεωργία και Αθηνά προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης, 85 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ προσφέρω 90 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Μαρία Καρακασίδη

* * *

Σταμάτης Κακίτσος
Σταμάτης Κακίτσος
Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τη Νέα Ζίχνη Σερρών, ο Μιχάλης Κωσταντζίκης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, ως πρώτη δόση 50 ευρώ.

* * *

φωτό

Πέρασαν 15 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική του γιορτή προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Μαρία Καντερέ

***

Στη μνήμη των γονιών μου, της αδελφής μου ΡΙΤΣΑΣ και του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ προσφέρω 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Μαρίνα Ζαφειρίου

* * *

Η Φωφώ Ρεμπή για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρει 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών ΛΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΑΚΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ (Μήτσου) ΒΛΗΣΙΔΗ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ, ο Ν. Καλλιγιαννίδης προσφέρει 30 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» Πειραιά.

* * *

Πέρασαν 18 μήνες από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΑΜΗΣ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αθηνά, τα παιδιά του Νίνα, Γιώργος, Λένια και τα εγγόνια του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αχαρνών.

Μήτσος Πλάλας
Μήτσος Πλάλας
* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τις 7 Δεκέμβρη 2001, που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος ΙΑΚΩΒΟΣ Ν. ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ, γιος της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Μαρίας Βασ. Καφαντάρη.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ, συμμετέχοντας στην οικονομική εξόρμηση.

Ο εξάδελφός του

***

Πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατο του συζύγου, πατέρα και παππού ΑΝΤΩΝΗ ΡΗΓΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του προσφέρουμε 140 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας (70 ευρώ) και ΚΟΒ Εργατικής (70 ευρώ) του Αιγάλεω.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του.

* * *

Φωτ. 2

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» απροσδόκητα από κοντά μας, γεμίζοντας την ψυχή μας θλίψη και πόνο, ο ακριβός γιος μας ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ, δραστήριο μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου μας ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Δημοσιογράφων, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Χρήστος και Γλυκερία Τσιντζιλώνη

* * *

Η Σταματούλα Δαμασιώτη προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στη μνήμη των γονιών της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΕΙΡΗΝΗΣ.

* * *

Φωτ. 2

Στις 14 Γενάρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μας ΣΤΑΘΗΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ. Πέρασαν επίσης περισσότερα από 7 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας ΖΩΗΣ.

Αντώνης Τριχάς
Αντώνης Τριχάς
Στη μνήμη τους προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας.

Δέσποινα, Φιλιώ, Νίκος, Κούλα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΟΤΑΠΑΣΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Καλλιθέας, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Στέφανος Οταπασίδης

* * *

Στις 19 Γενάρη συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τη μέρα που μας «άφησε» ο πατέρας μου ΓΙΩΡΓΗΣ Π. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1915 και πέθανε το 1988. Με δίδαξε ότι η Ιατρική είναι κυρίως Κοινωνική Επιστήμη και ότι η άσκησή της δεν μπορεί να αποτελεί μέσο για πλουτισμό. Ακόμη ότι η Υγεία είναι Δημόσια Δωρεά, παροχή και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη - πολίτισσας. Με έμαθε να αποδέχομαι μόνο ό,τι αποδεικνύεται από τους νόμους της Επιστήμης και της Φύσης, απορρίπτοντας μυστικοπάθειες και δεισιδαιμονίες που οδηγούν στην εσωστρέφεια. «Το μέλλον ανήκει μόνο στο σοσιαλισμό!..» μας τόνιζε συχνά, αφήνοντάς μας παρακαταθήκη τις παραινέσεις του για καθημερινό αγώνα μέσα από το Κόμμα μας. «Η αταξική κοινωνία, η παγκόσμια ειρήνη και η μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι ο τελικός στόχος μας» επαναλάμβανε με αισιοδοξία.

Στη θύμησή του προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», ως πρώτη δόση για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ηλίας Παπαδημητρίου
Ηλίας Παπαδημητρίου
Παναγιώτης Σταυρόπουλος

* * *

Ο Γιώργος Κωστικίδης από την Πτολεμαΐδα προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας, στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

* * *

φωτό (2)

Στην αθάνατη μνήμη της πεθεράς μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΓΙΑ και του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που συμπληρώνονται 13 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Τασία Τόγια

* * *

Φωτ. 2

Στις 25 Απρίλη συμπληρώνονται 51 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Επίσης συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΟΥΛΙΝΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης για την οικονομική εξόρμηση.

Μαρία Πετρίδου

* * *

Φωτ. 2

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ ήταν δάσκαλος στα Αμπελάκια Αιτωλοακαρνανίας, μέλος της ΟΚΝΕ. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 ως έφεδρος αξιωματικός, διακρίθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά.

Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ και ήταν μέλος του Γραφείου ΕΑΜ Βάλτου. Πέρασε στον ΕΛΑΣ, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές από τις γραμμές του και τραυματίστηκε για δεύτερη φορά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ, τελειόφοιτος Γυμνασίου στην Κατοχή, εντάχθηκε και αυτός στην Εθνική Αντίσταση. Το σπίτι τους χαρακτηρίστηκε «σπίτι του αγώνα».

Στη μνήμη των δύο αδερφών από το χωριό Κωνόπινα Ξηρόμερου, που δολοφονήθηκαν από συγχωριανούς τους τρομοκράτες στις 10 Ιούνη 1945, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αρης Παπάνθιμος
Αρης Παπάνθιμος
Δημ. Σκούρτας

* * *

Η γενιά του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου σβήνει σιγά σιγά. Οι αγώνες της όμως δε θα σβήσουν ποτέ. Θα μείνουν στην Ιστορία. Οι αγωνιστές πρόσφεραν στις επόμενες γενιές ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ειρήνη και την αγάπη για τους συνανθρώπους τους.

Ποτέ πόλεμος. Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή τους εν ειρήνη και γαλήνη.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΝΗ, των αδελφών μου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και ΘΑΝΑΣΗ ΜΥΛΩΝΑ και στη μνήμη του κουνιάδου μου ΝΙΚΟΥ ΣΙΝΗ προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Μαρία Σίνη - Ναύπακτος

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 26 Γενάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΚΙΤΣΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος Καλλιρρόη Κακίτσου

Τα παιδιά Γεώργιος και Ευστράτιος Κακίτσος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ προσφέρω ως δεύτερη δόση 200 ευρώ. Και καλώ κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να προσφέρει ό,τι μπορεί για να ακούγεται πιο δυνατή η φωνή του ΚΚΕ, που αγωνίζεται για το καλό των εργαζόμενων και όλου του λαού.

Ευχαριστώ όσους μου τηλεφωνούν και με συγχαίρονται για την τοποθέτησή μου, γιατί δεν ήξεραν ότι είμαι αριστερός.

Αντώνης Γεωργιάδης, πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Νίκος Τριχάς
Νίκος Τριχάς
***

Φωτ.

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ι. ΚΟΚΑΣ, παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας από τη Δεσκάτη Γρεβενών, γεννήθηκε το 1918 και πέθανε στις 28 Δεκέμβρη 2002. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 και το Μάρτη του 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Την ίδια περίοδο έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Στην Αντίσταση συμμετείχαν και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Κόκα.

Τον Απρίλη του 1947 ο Ευγένιος Κόκας, διωκόμενος για την αντιστασιακή δράση του και τις προοδευτικές ιδέες του, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε σε μάχες επανειλημμένα. Το 1948 σκοτώθηκε στις μάχες του Κλέφτη ο αδερφός του ΚΩΣΤΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1976.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Αγαπημένε μου αδερφέ ΘΑΝΑΣΗ, στις 29 του περασμένου Δεκέμβρη έκλεισαν 6 μήνες από τον ξαφνικό και αναπάντεχο «χαμό» σου, που δε χωράει ο νους μου. Θρηνώ το θάνατό σου και στην άσβεστη μνήμη σου προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης.

Βάσω Ζαχαριά

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ο οποίος πέθανε στις 8 Ιούλη 1999, γεννήθηκε το 1915. Καταγόταν από τη Ρωσία. Εφηβος ήρθε στην Ελλάδα. Ηταν καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και τακτικός ενισχυτής του εργατικού κινήματος.

Αντρέας Ματίκας
Αντρέας Ματίκας
Στη μνήμη του τα εγγόνια του Γιώργος και Αντρέας προσφέρουν 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Ειρήνη πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΤΙΚΑ η οικογένειά του πρόσφερε 30 ευρώ στην ΚΟ Φθιώτιδας.

* * *

Φωτ.

Στις 11 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του πρόσφεραν 30 ευρώ στο Παράρτημα Χαριλάου της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Μάρτη 1947, δύο ΕΠΟΝίτες, ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (φωτ.) και ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, οι οποίοι διωκόμενοι για την αντιστασιακή δράση τους, προσπαθούν να βγουν στο βουνό για να καταταγούν στο ΔΣΕ, αλλά συλλαμβάνονται. Αλυσοδεμένους τους πάνε για την Πτολεμαΐδα. Πριν φθάσουν, στο χωριό Αναρράχη τρομοκράτες της ΠΑΟ τους σκότωσαν με πέτρες και ξύλα.

Στη μνήμη τους και για την οικονομική εξόρμηση προσφέρω 160 ευρώ.

Ελένη Νικολαΐδου - Χαριτούδη

* * *

Στη μνήμη του πατέρα και της μητέρας μου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου 260 ευρώ, για την Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ

Βασίλης Κορομηλάς


Κώστας Καρακασίδης
Κώστας Καρακασίδης

Γιάννης Ζαχαριάδης
Γιάννης Ζαχαριάδης

Νίκος Οταπασίδης
Νίκος Οταπασίδης

Τάκης Μαμάτσης
Τάκης Μαμάτσης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ