Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Πολύπτυχο τετραήμερο

Τάνγκο από τους «Che Bando»
Τάνγκο από τους «Che Bando»
Αφιέρωμα στον Τζίμι Χέντριξ από σήμερα μέχρι την Κυριακή, στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή) με την κιθαρίστα - τραγουδίστρια Cookie Mc Ghee και τους «Σώκρατες».

  • Τάνγκο από το γαλλο-λατινοαμερικάνικο σχήμα «Che Bando», από σήμερα μέχρι 30/1, στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς). Δημιούργημα του δεξιοτέχνη του μπαντονεόν Jacky Flouest και του μπασίστα Carlos Daniel Farias, το συγκρότημα (μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές), υπηρετεί αυθεντικά και με σύγχρονη ματιά το τάνγκο.
  • Το Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου στο «Coronet» (Φρύνης 11, Παγκράτι, τηλ. 210-7012123) ολοκληρώνεται με το θίασο του Φρ. Κράτοτσβιλ, που παρουσιάζει μέχρι τις 2/2 το έργο «Miss Sony». Στο αφαιρετικό, πολύσημο cartoon theatre του Φρ. Κράτοτσβιλ, πρωτότυπα φωσφορίζοντα σκίτσα «ζωντανεύουν» και συμπρωταγωνιστούν με ηθοποιούς, σχολιάζοντας την ολέθρια σχέση του ανθρώπου με την τηλεόραση.
  • Επίσημη πρεμιέρα, τη Δευτέρα (8 μ.μ.), της όπερας για παιδιά «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Βέμπερ, από την Παιδική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής, στο «Ακροπόλ», σε διασκευή - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίζουν: Νατάσα Μανίσαλη, Κάτια Πάσχου, Δήμος Φλεμοτόμος, Ερρίκος Μπριόλας κ.ά.
  • Τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο «Στούντιο Λήδρα» (Αδριανού και Κέκροπος 12, Πλάκα), ο συνθέτης - μουσικολόγος Γιώργος Ζερβός θα παρουσιάσει τα βιβλία του: «Ο Νίκος Σκαλκώτας και η ευρωπαϊκή παράδοση των αρχών του 20ού αιώνα» και «Schonberg, Berg, Webern: η κρίση της μουσικής διά μέσου της κρίσης του θέματος και των μορφών». Θα μιλήσουν η καθηγήτρια Ολυμπία Φράγκου - Ψυχοπαίδη και ο μαέστρος - συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου. Θα ακουστούν ηχογραφημένα αποσπάσματα έργων των δημιουργών. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο αξιόλογος συνθέτης - κιθαρίστας Μάκης Αμπλιανίτης σήμερα (11μ.μ.), «Στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) θα παρουσιάσει τραγούδια των δίσκων του «Flame Keeper» και «Bahar».
  • Μουσική για το μυαλό και τα ...πόδια, αύριο, στο «Ρόδον» από το «James Taylor Quartet». Το συγκρότημα θα προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην acid τζαζ.
  • Τζαζ θα ερμηνεύσει ο φημισμένος Βρετανός μουσικός - συνθέτης Τζάνγκο Μπέιτς, τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί του το κουαρτέτο του «Χιούμαν Τσέιν» και η «Μπρίτεν Σινφόνια», σ' ένα απρόσμενο «ταξίδι» από τον Μπαχ στην τζαζ.
  • Αφιερωμένη στον Joe Strummer είναι η αυριανή βραδιά (8.30μ.μ.), στο κλαμπ «Gagarin 205» (Λιοσίων 203). Μνήμες, ήχοι από τον ηγέτη των «Clash», που έφυγε πρόωρα, προβολές και εμφανίσεις των συγκροτημάτων «The Earthbound», «Deus X Machina», «Rockin Bones», «Speedball». Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ