Κυριακή 26 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγώνας να ματαιώσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια

Στην όλη συζήτηση που έγινε στη Βουλή - με αίτημα του ΚΚΕ - για το Κυπριακό και το «σχέδιο ΑΝΑΝ», αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, θα πιστεύαμε πως όλα βαδίζουν ΠΡΙΜΑ! Οτι η Ελλάδα θριάμβευσε στην Κοπεγχάγη, αφού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ συναγωνίζονταν, στην «ίδια μπάντα», να μας πείσουν πόσο καλά, τάχα, εξελίσσονται τα πράγματα... Ομως, η σούπα χάλασε, καθώς το ΚΚΕ έθεσε σωστά τα ζητήματα για την ενημέρωση του λαού μας. Το ζητούμενο είναι η Κύπρος να υπάρξει ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα και αφεντικά (τα βρετανικά στρατεύματα και οι βάσεις τους πρέπει κι αυτά να φύγουν). Ας σταματήσουν, λοιπόν, τις θριαμβολογίες, με τις οποίες πάνε να κρύψουν την ευρωδιχοτόμηση τα κόμματα του δικομματισμού και της κεντροαριστεράς.

Είναι γνωστό πως η άρχουσα τάξη στη χώρα μας πάντα στηρίζει και αποδέχεται τις εντολές της ΕΕ και των ΕυρωΝΑΤΟικών αφεντικών της. Ακόμα και για τον Ευρωστρατό - που είναι «σκούφια» του ΝΑΤΟ - είπαν ψέματα, πως, τάχα, θα είναι δύναμη ειρήνης!

Συναγωνιστές, τώρα χρειάζεται αγώνας σκληρότερος. Πέρα απ' το Κυπριακό, και δίπλα στην επιτυχία της ...ζεϊμπεκιάς, έχουμε και την ...επιτυχία της Ευρωπροεδρίας τώρα! Αλλά νέοι συναγωνιστές και παλιοί σύντροφοί μας γυρίζουν και προχωρούν μαζί για να ματαιώσουν και το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού.

Η κομματική μας πείρα και ζωή δείχνουν ότι μπορούμε να βαδίζουμε δυνατά, σωστά, γιατί βρήκαμε το σωστό προσανατολισμό μας. Εμείς έχουμε διδαχθεί τι θα πει πάλη, αγώνας ζωής ή θάνατος και δε φοβόμαστε, όσο και άγρια μέσα αν μεταχειρίζονται για να χτυπήσουν το ΚΚΕ και μαζί το λαϊκό κίνημα. Δε θα τους περάσει! Τούτη τη στιγμή, επιτέλους, ξεπροβάλλουν νέοι αγώνες δυνατοί και θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτεροι στο μέλλον. Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΑΠΛΙΔΗΣ
Αμφιάλη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ