Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγωνιστική υποδοχή

Την αγανάκτηση των Ελλήνων αγροτών για τα όσα έχει πράξει και τα όσα σχεδιάζει να πράξει σε βάρος τους η ΕΕ, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων προτάσεων της Κομισιόν για την αναθεώρηση της ΚΑΠ από τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Γ. Πατάκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στις καταστροφικές προτάσεις της Κομισιόν, για τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, τονίζοντας πως τα πρώτα θύματα θα είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες οι οποίοι θα οδηγηθούν σε ξεκλήρισμα. Ανέφερε επίσης πως αυτές οι προτάσεις δεν είναι ένα «λίφτινγκ» της ΚΑΠ, όπως έλεγε προ μηνών ο κύριος Φίσλερ και συνέχισε: Πρόκειται για αναθεώρηση ουσίας που πλήττει καίρια την παραγωγική βάση και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τα προϊόντα και τους αγρότες της μεσογείου και για βασικά ελληνικά προϊόντα όπως βαμβάκι, καπνός και λάδι.

Η αγροτιά της Ελλάδας δε θα τ' αφήσει όλα αυτά να περάσουν έτσι, τόνισε επίσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα αντιδράσει δυναμικά και αγωνιστικά για την ανατροπής αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής. Οι αγρότες θα υποδεχτούν την Ελληνική Προεδρία, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και τον επίτροπο Γεωργίας με μεγαλειώδη συλλαλητήρια, στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη, παντού, κατέληξε ο Γ. Πατάκης.

Αντιδράσεις, επίσης, στη νέα πρόταση της Κομισιόν για την αναθεώρηση της ΚΑΠ υπήρξαν ενώπιον του Φίσλερ και από ευρωβουλευτές άλλων χωρών της ΕΕ. Ανάμεσα στα άλλα ακούστηκαν φράσεις όπως: «Θέλετε τους αγρότες ημιαπασχολούμενους κηπουρούς» και «όπως το πάτε, θα πάνε οι Ευρωπαίοι αγρότες να καλλιεργήσουν στην Αμερική ή στη Ζιμπάμπουε, όπου θα υπάρχουν καλύτερες επιδοτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ