Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κι ένα ομόφωνο ψήφισμα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Γενάρη το 19ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Στο συνέδριο, που είχε εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός απολογισμός. Στις εκλογές συμμετείχαν τρεις παρατάξεις, οι οποίες και έλαβαν: ΠΑΣΚΕ 70,5%, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΑΓΗ 20,5%, ΔΑΚΕ 9%.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μέσα από το ομόφωνο ψήφισμα της ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται «για το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στα ΜΜΕ των πολιτικών, κοινωνικών φορέων, ομάδων και πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς των διαφορετικών απόψεων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σχέσεων διαπλοκής, οικονομικού - εργολαβικού κεφαλαίου με τα ΜΜΕ και με Υπηρεσίες του Δημοσίου, την ενίσχυση των τοπικών Δημοτικών ΜΜΕ με στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ουσιαστική - λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΡΤ από κάθε κυβερνητικό - κομματικό παρεμβατισμό».

«Είναι φανερό ότι η ΕΡΤ, προκειμένου να υπηρετήσει πραγματικά την πολυσήμαντη κοινωνική αποστολή της, οφείλει να εξελιχθεί σε σύγχρονη πολυφωνική - πλουραλιστική - πολυπολιτισμική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά, στη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του λαού μας, στη στήριξη της δημοκρατίας και της ισότητας, αποτελώντας τον πιλότο και για την ιδιωτική τηλεόραση», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Παράλληλα, η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει στο ψήφισμά της την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων σ' όλο το φάσμα του ιδιωτικού οπτικοακουστικού χώρου, αλλά και στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με την εξαρτημένη εργασία, τις συμβάσεις έργου, την εξάπλωση της «μαύρης» εργασίας και των απασχολήσιμων, καθώς και τη γενικότερη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, με άλλοθι πολλές φορές την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων.

Επίσης, μέσω του ψηφίσματος, καταγγέλλεται η συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ, η μη αξιοποίηση του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού της, ο κακός προγραμματισμός που έχει ως συνέπεια την κατασπατάληση ανθρωποωρών και η δέσμευση μέσων, που χρησιμοποιείται σαν άλλοθι πολλές φορές για να δίνονται παραγωγές στον ιδιωτικό τομέα, να ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες και να ενοικιάζονται εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ