Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ψηφοθηρική εκμετάλλευση...

Σε «κοκορομαχίες» και «άσφαιρα πυρά», με σκοπό την ψηφοθηρική εκμετάλλευση, επιδίδονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αμφότερες έχουν επικεντρωθεί σ' ένα πινγκ πονγκ καταλογισμού ευθυνών, «ξεχνώντας» έντεχνα ν' αναφερθούν στην... ταμπακέρα. Επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης, κατηγορώντας η μεν τη δε για ανικανότητα και έλλειψη βούλησης. Προβάλλουν η κάθε μια τον εαυτό της ως μοναδική δύναμη «κάθαρσης», που την εννοούν ως διαφορετικό τρόπο διαχείρισης. Ετσι ευελπιστούν να κρύψουν ότι η αποτυχία αφορά το ίδιο το μοντέλο (τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς είναι σύμφυτα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τις δομές και τις επιδιώξεις του), για τη δημιουργία και συντήρηση του οποίου αμφότεροι συνέβαλλαν και συμβάλλουν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντί να προχωρήσει σε πολιτικές εξυγίανσης, μετατρέπεται, άλλοτε σε θεατή και άλλοτε σε διαιτητή συμφερόντων, που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου». Της καταλογίζει «διαπλοκή, συνενοχή» και προσπάθεια «αποπροσανατολισμού» με δήθεν καταγγελίες φαινομένων και ανθρώπων «που η ίδια, με τις πολιτικές της, όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψε». Οσο για τις καταγγελίες Λιάνη, περί εκβιασμών: «Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό της χώρας ν' ανακοινώσει πώς είναι δυνατόν να κρατάει στο Υπουργικό Συμβούλιο έναν υπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι έπεσε θύμα εκβιασμού και δεν πήγε στον εισαγγελέα». Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ε. Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Οι μόνοι που δεν μπορούν να κάνουν κάθαρση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί είναι εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν το θεσμικό πλαίσιο το οποίο εκτρέφει "νονούς". Οι "νονοί" είναι δημιούργημά τους και βάσει των δικών τους νόμων πήραν τις ιδιοκτησίες. Κατάντησαν τις ΠΑΕ, ΔΕΚΟ».

Απαντώντας ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας, επανέλαβε τις εξαγγελίες περί ειλημμένης κυβερνητικής απόφασης για την «κάθαρση» και πρόσθεσε: «Οσον αφορά αυτά που είπε η ΝΔ για τον κ. Λιάνη, τονίζω ότι η κυβέρνηση δε δέχεται πιέσεις από κανέναν. Επιχειρήθηκε να ασκηθούν πιέσεις προς τον κ. Λιάνη, τόσο από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, όσο και από τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, με τρόπους και συμπεριφορές οι οποίες ήταν έξω από κάθε ανεκτό πλαίσιο. Ο κ. Λιάνης δήλωσε προς όλους -και σωστά έπραξε και το δημοσιοποίησε - πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση, όπως και από κανένα κυβερνητικό στέλεχος». Ο δε υφυπουργός χτες «διευκρίνισε»: «Εγώ δεν τα έβαλα με τον Παναθηναϊκό, αλλά με τον Αγγελο Φιλιππίδη. Να μη συνδέουμε τον Φιλιππίδη με τον Παναθηναϊκό. Για τον ίδιο λόγο, θα μπορούσα να τα βάλω και με τον Σωκράτη Κόκκαλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ