Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) από αύριο, μετά το ναυάγιο - και πάλι - των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση του θεάτρου για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Από αύριο, λοιπόν, μέχρι και την Κυριακή (2 Φλεβάρη) θα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στις πρόβες (10πμ - 12μ και 5-8μμ) και 10λεπτη στάση στην έναρξη των παραστάσεων. Το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και στη διάρκεια της απογευματινής παράστασης (από τις 6-8μμ).

Οι ηθοποιοί προειδοποιούν για κλιμάκωση του αγώνα τους από την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που η διεύθυνση του ΚΘΒΕ επιμείνει στη μη ικανοποίηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), με το εξώδικο που απέστειλε χτες στο ΚΘΒΕ, καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνη τη διεύθυνση του Θεάτρου για οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη υπάρξει σε σχέση με την πορεία του θεατρικού οργανισμού. Μάλιστα καταγγέλλει ότι το ΚΘΒΕ αρνείται να εφαρμόσει την τελεσίδικη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους ηθοποιούς για την καταβολή προσαυξημένου μεροκάματου για την εργασία του Σαββατοκύριακου, αλλά και την ικανοποίηση μιας σειράς άλλων θεσμικών αιτημάτων που συνδέονται άμεσα με τις οικονομικές διεκδικήσεις των ηθοποιών, όπως π.χ. την αναγνώριση προϋπηρεσίας κλπ.

Χτες βράδυ αναμενόταν να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΘΒΕ όπου μεταξύ άλλων θα συζητούσε και τις εξελίξεις στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ