Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη οι εξετάσεις

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο οι μεταβολές στο μηχανογραφικό δελτίο

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Λυκείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα τις μεταβολές στο μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα περιλαμβάνει 19 νέα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ 14 τμήματα αλλάζουν ονομασία.

Οι μεταβολές στο μηχανογραφικό δελτίο

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τα νέα τμήματα είναι τα εξής: Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Τρίπολη (5ο επιστημονικό πεδίο), Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών με έδρα την Καλαμάτα (1ο επιστημονικό πεδίο), Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με έδρα την Κόρινθο (1ο επιστημονικό πεδίο), Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού με έδρα τη Σπάρτη (5ο επιστημονικό πεδίο), Θεατρικών Σπουδών με έδρα το Ναύπλιο (1ο επιστημονικό πεδίο). Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών (1ο επιστημονικό πεδίο). Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (4ο επιστημονικό πεδίο), Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Παραγωγής (4ο επιστημονικό πεδίο), Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (4ο επιστημονικό πεδίο). Στο ΤΕΙ Πάτρας τα τμήματα Πληροφορικής και ΜΜΕ με έδρα τον Πύργο (1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο), Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία με έδρα την Αμαλιάδα (5ο επιστημονικό πεδίο), Φυσικοθεραπείας με έδρα το Αίγιο (3ο επιστημονικό πεδίο), Οικολογίας και Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο (4ο επιστημονικό πεδίο). Στο ΤΕΙ Κρήτης τα τμήματα Εμπορίας και Διαφήμισης με έδρα την Ιεράπετρα (5ο επιστημονικό πεδίο), Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής με έδρα τον Αγ. Νικόλαο (5ο επιστημονικό πεδίο), στο ΤΕΙ Καβάλας το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου με έδρα τη Δράμα (4ο επιστημονικό πεδίο), στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων με έδρα την Κατερίνη (4ο επιστημονικό πεδίο), στο ΤΕΙ Ηπείρου το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία με έδρα τη Λευκάδα (5ο επιστημονικό πεδίο), στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία με έδρα τα Γρεβενά (5ο επιστημονικό πεδίο) και τέλος στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) δημιουργούνται πέντε νέα τμήματα τα οποία εντάσσονται στο 4ο επιστημονικό πεδίο: Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας, Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής, Εκπαιδευτικών Μηχανολογίας, Εκπαιδευτικών Πολιτικών δομικών έργων και Εκπαιδευτικών Πολιτικών έργων υποδομής.

Μετονομασίες τμημάτων

Ενα τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 13 τμήματα ΤΕΙ μετονομάζονται και περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό δελτίο. Το Τμήμα Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ήταν ενταγμένο στο 1ο επιστημονικό πεδίο μετονομάζεται σε Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο και περιλαμβάνει εξέταση στο ελεύθερο σχέδιο. Τα Τμήματα Βιβλιοθηκονομίας των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μετονομάζονται σε τμήματα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφορικής. Τα τμήματα Ελεγκτικών και Ασφαλιστικών Εργασιών των ΤΕΙ Ηπείρου (παράρτημα Πρέβεζας) και Καλαμάτας μετονομάζονται σε τμήματα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής. Το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας μετονομάζεται σε Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα τμήματα Αισθητικής των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μετονομάζονται σε τμήματα Αισθητικής και Κοσμετολογίας. Το τμήμα Οδοντοτεχνικής του ΤΕΙ Αθήνας μετονομάζεται σε τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας. Το τμήμα Τεχνολογίας Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ηπείρου μετονομάζεται σε τμήμα Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων. Το τμήμα Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μετονομάζεται σε τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Το τμήμα Ενεργειακής Τεχνικής του ΤΕΙ Αθήνας μετονομάζεται σε τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας. Το τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου του ΤΕΙ Καβάλας μετονομάζεται σε τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Το τμήμα Τεχνολογίας Συστημάτων Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ Κρήτης μετονομάζεται σε τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι από τις 3 μέχρι και τις 10 Φλεβάρη πρέπει να υποβάλουν σχετική δήλωση οι μαθητές της τελευταίας τάξης που θα εξεταστούν σε ειδικό μάθημα και οι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνουν σχολεία και σχολές (2010-03-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΠΚΣ (2007-04-24 00:00:00.0)
Νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Βοιωτία (2004-11-27 00:00:00.0)
Κλείνουν τα σχολεία τους και διαδηλώνουν (2003-02-27 00:00:00.0)
Νέα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (1998-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ