Κυριακή 2 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Κανιάρης
Κώστας Κανιάρης
Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΕΓΚΟΛΦΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος αγωνίστηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο διεθνές επίπεδο, η συντρόφισσά του Michelle προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πεντέλης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 25 ευρώ για το «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Πιέρρου ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ (φωτογραφία) από το Μαυροβούνι Γυθείου Λακωνίας ήταν μέλος της ΟΚΝΕ πριν από τον πόλεμο, στέλεχος στο Αγροτικό Τμήμα, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της ΝΕ Λακωνίας, με έδρα το Κρυονέρι Οιτύλου.

Πιάστηκε το φθινόπωρο του 1948 έξω από την Τρίπολη. Πέρασε από έκτακτο στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο. Μεταφέρθηκε από την Τρίπολη στις φυλακές Αίγινας.

Εκτελέστηκε σε ηλικία 28 χρόνων στο Γουδί στις 2 Φλεβάρη 1949 μαζί με τους συντρόφους του ΣΠΥΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ, ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ και ΝΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΟ.

Στη μνήμη του, η ανιψιά του Κατερίνα προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΘΕΝΙΤΗ, μέλους της ΚΟ Ναυτεργατών, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, η γυναίκα του Βασιλική και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του βετεράνου αντιστασιακού κομμουνιστή από το Γαρδίκι Ομιλαίων Φθιώτιδας ΝΩΝΤΑ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα, η ΚΟ Γαρδικίου, της οποίας ήταν γραμματέας, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ στη ΝΕ Φθιώτιδας 300 ευρώ και στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΚΡΙΝΑΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ και του γαμπρού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Κιλκίς, 100 ευρώ.

Αγγέλα Πιλιτσοπούλου

Ευάγγελος Τσίρης
Ευάγγελος Τσίρης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή κομμουνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 15 Μάρτη 1987, και άφησε παρακαταθήκη σε μας τις μνήμες και τα ιδανικά του ΚΚΕ σε όλη την ιστορική διαδρομή του προς το σοσιαλισμό, που με πίστη ακολούθησε έως το θάνατό του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αχαρνών.

Γιώργος - Ελένη Καλομοίρη, Νίκος Καλομοίρης

Ο εγγονός του Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΟΥ, συνδικαλιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16 Νοέμβρη 2001, παραμονή του γιορτασμού της 28ης επετείου του Πολυτεχνείου, και αντί για μνημόσυνο, τα παιδιά του Ελένη - Κώστας Λάμπος και ο γαμπρός του Γιώργος Καλομοίρης πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αχαρνών, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τις 8 Γενάρη 2002, που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφός μου ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ο οποίος έως το θάνατό του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Η Μαρία Τζαβέλλα προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του συζύγου της ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, της μητέρας της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ, του αδελφού της ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ και του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΣΑΜΑΡΑ.

Κώστας Λίτσας
Κώστας Λίτσας
* * *

Φωτ.

Πριν από 58 χρόνια, τον Ιούλη του 1944, Γερμανοί και τρομοκράτες του Δάγκουλα δολοφόνησαν στη Θεσσαλονίκη τον αδελφό μου ΘΩΜΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. Καταγόταν από το Κιλκίς. Μαθητής Γυμνασίου, ήταν μέλος της ΟΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης στο Γυμνάσιο.

Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε γραμματέας της ΕΠΟΝ Κιλκίς. Διώχτηκε από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους, τρομοκράτες της ΠΑΟ και με εντολή της οργάνωσης ανέλαβε γραμματέας υπαίθρου Θεσσαλονίκης. Εκεί έπεσε σε μπλόκο Γερμανών και συνεργατών τους και σκοτώθηκε.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του κουνιάδου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Παπάζογλου), μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1946 στα Κρούσια και του γαμπρού μου ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ, επίσης μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949 στο Βίτσι, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς, 110 ευρώ.

Νίκος Στεφανίδης

* * *

Φωτ.

Στις 30 Νοέμβρη 2002 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΛΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Αετόλοφος Κομοτηνής. Μαθητής στα δύσκολα χρόνια της μετεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας, εντάχθηκε στο κίνημα.

Το 1962 πήγε μετανάστης στο Βέλγιο, όπου συνέχισε την αγωνιστική δράση του και πέρασε στο ΚΚΕ. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών την περίοδο 2000-2002 με την παράταξη «Δημοκρατική Πρωτοπορία».

Γιώργος Τσάμης
Γιώργος Τσάμης
Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του στις Βρυξέλλες πρόσφεραν 110 ευρώ στην ΚΟ Βρυξελλών για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Την 1η Δεκέμβρη 2002 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΜΗΤΣΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ. Γεννήθηκε το 1928 στις προσφυγικές παράγκες του Πολυγώνου. Μικρός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να ριχτεί στη βιοπάλη. Στην Κατοχή ήταν Αετόπουλο. Στα Δεκεμβριανά τραυματίστηκε στη μάχη των Αμπελόκηπων. Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε για τη δράση του και έκανε τη στρατιωτική θητεία του στο Μακρονήσι.

Το 1957, κυνηγημένος, έφυγε για το Βέλγιο, όπου γεύτηκε το πικρό ποτήρι του προλετάριου μετανάστη. Στο Βέλγιο εντάχθηκε αρχικά στην ΕΔΑ, της οποίας υπήρξε κάποια περίοδο γραμματέας. Πριν από το 1965 ανήκε στους τότε παράνομους πυρήνες του ΚΚΕ. Μετά τη 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, εντάχθηκε στο Κόμμα και δούλεψε για τη συγκρότηση των οργανώσεων του ΚΚΕ και για το πέρασμα του μεγαλύτερου μέρους της ΕΔΑ στο Κόμμα.

Μετά τη νομιμοποίηση του Κόμματος, υπήρξε οργανωτικός γραμματέας του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής Βελγίου.

Τα σκληρά χρόνια δουλιάς στα ανθρακωρυχεία και στα εργοστάσια υπέσκαψαν σοβαρά την υγεία του. Τα τελευταία χρόνια του ήταν πολύ δύσκολα. Εμεινε, όμως, έως το τέλος αταλάντευτος κομμουνιστής και μέλος του ΚΚΕ.

Βαγγέλης Ζαραφέτας
Βαγγέλης Ζαραφέτας
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ευαγγελία και τα παιδιά του προσφέρουν 75 ευρώ, μέσω ΚΟ Βρυξελλών, για την οικονομική εξόρμηση και οι σύντροφοί του στις Βρυξέλλες 110 ευρώ.

* * *

Φωτ 5

Στη μνήμη των αδελφών μας ΘΑΝΑΣΗ Χρήστου ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, δασκάλου και ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που εκτελέστηκε το 1947 με απόφαση έκτακτου στρατοδικείου, από τη Θεόπετρα Καλαμπάκας, στη μνήμη του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΝΙΑΡΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΙΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από την Καλλιθέα Θήβας και του ανιψιού μας ΚΩΣΤΑ Σεραφείμ ΚΑΝΙΑΡΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Αποστόλης και Αγγελική Αργυροπούλου

* * *

Συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των νεκρών συγγενών της στον αγώνα για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, η σύζυγός του και συντρόφισσα της ζωής του και του αγώνα Ζωή Σταματίου προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ, στο Παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ 60 ευρώ και στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΔΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΕΛΑΣ, η σύζυγος και τα παιδιά του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Μαρκόπουλου, 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τάσος Εγκολφόπουλος
Τάσος Εγκολφόπουλος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου και πατέρα, ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, τον οποίο «χάσαμε» πρόσφατα άδικα, τακτικού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μαρκόπουλου, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η οικογένειά του

  • Επίσης στη μνήμη του Λευτέρη Αραμπατζή, φίλοι και σύντροφοί του από το Πόρτο Ράφτη πρόσφεραν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στην αγαπημένη μας νοσηλεύτρια, φυσιοθεραπεύτρια ΕΛΕΝΗ Καρβουνά - ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, η οποία πέθανε πρόσφατα νέα, με ήθος και ανθρωπιά, παλιά συνδικαλίστρια στο χώρο της Υγείας, και παλαιό μέλος της διοίκησης της ΟΣΝΙΕ, με την οποία μαζί αγωνιστήκαμε στα μετερίζια του αγώνα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για δωρεάν Υγεία.

Συγκλονισμένη από τον πρόωρο και άδικο χαμό της, προσφέρω στη μνήμη της 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», που τον διακινούσαμε μαζί, στις ιδιωτικές κλινικές, στα νοσοκομεία και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε δύσκολους καιρούς.

Αιώνια η μνήμη σου, Ελένη μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Ελλη Αλμετίδου, Μεταλλικό Κιλκίς

* * *

φΩΤ.

Στις 4 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΑΝΕΣΤΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, ο οποίος ήταν καθημερινός διακινητής του «Ριζοσπάστη».

Σεραφείμ Κανιάρης
Σεραφείμ Κανιάρης
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Λευκή πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 28 Γενάρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος παλαίμαχος αγωνιστής, σύζυγος και πατέρας ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ. Σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε με πίστη και συνέπεια για τα ιδανικά του Κόμματός του και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αδελφής και θείας μας ΦΩΤΕΙΝΗΣ, η οποία πέθανε πριν από 2 χρόνια και 3 μήνες, που από τα εφηβικά χρόνια της αγωνιζόταν, ως ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή και αργότερα ως μέλος του ΚΚΕ, προσφέρουμε 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Ερμιόνης Λίτσα

* * *

Φωτ.

Στις 12 Γενάρη 2003 πέθανε ο αγωνιστής ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ. Γεννήθηκε το 1909 στον Αμάραντο Καρδίτσας. Το 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ και με το ψευδώνυμο «Χειμάρας» πολέμησε ενάντια στους κατακτητές.

Διώχτηκε και αυτός μετά τη Βάρκιζα, κατέφυγε στο ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και τη Βουλγαρία και επαναπατρίστηκε το 1978.

Στη μνήμη του, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αναστάσης Τσαντήλας

* * *

Φωτ.

Στις 5 Φλεβάρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΗΣ.

Θεόδωρος Σαραντάκος
Θεόδωρος Σαραντάκος
Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 120 ευρώ στην ΠΕΑΘΕ και 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 31 Γενάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΡΑΦΕΤΑ. Από έφηβος συμμετείχε ενεργά στο λαϊκό κίνημα ως μέλος του ΚΚΕ, αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα και παλικαριά όλες τις κρίσιμες στιγμές του, όσο αντίξοες και αν ήταν. Από την Ακροναυπλία και το κολαστήριο της Μακρονήσου, έως την τελευταία μέρα της ζωής του τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή του στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ξένια προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της Εργατοϋπαλληλικής ΚΟΒ Ζωγράφου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ Παναγ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, δικηγόρου, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 7 Φλεβάρη 2002, η σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του Παναγιώτης και Δημήτρης προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 22 Γενάρη 2003, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγός του Σοφία - Καίτη Τσιμοπούλου

Τα παιδιά του Ρούλα - Γιώργος

* * *

Φωτ.

Στις 12 Γενάρη, έκλεισαν 19 χρόνια από τότε που χάσαμε το παιδί μας σε τροχαίο δυστύχημα, ΕΥΑΓΓΕΛΟ Λάμπρου ΤΣΙΡΗ. Γεννήθηκε το 1954 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες στην Τασκένδη.

Στη μνήμη του, οι γονείς του, ο αδερφός του και η νύφη του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.


Βαγγέλης Αργυρόπουλος
Βαγγέλης Αργυρόπουλος

Κώστασ Κανιάρης
Κώστασ Κανιάρης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ