Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Οι «ίντριγκες» της κατευθυνόμενης ενημέρωσης

Τη στιγμή που τα «τύμπανα» του πολέμου ηχούν στο Ιράκ, με δυσοίωνες για όλη την ανθρωπότητα συνέπειες, οι υπεύθυνοι των, ιδιωτικών κυρίως, τηλεοπτικών σταθμών μέσα από τα δελτία ειδήσεων χτυπούν χαρμόσυνα τις «καμπάνες» της διαστρεβλωμένης και κατασκευασμένης πραγματικότητας. Από τους εκβιασμούς, πέρασαν στις ευχάριστες ειδήσεις, όπως είναι η εγκυμοσύνη της Νατάσας Καραμανλή. Ακολουθεί δεύτερο χαρμόσυνο γεγονός, αφού η Αθηνά Ωνάση δεν είναι μόνο ερωτευμένη, αλλά ενηλικιώνεται και θα μπορεί πλέον να διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία της. Μεγάλη όμως ήταν η έκπληξη και η συγκίνηση της Δέσποινας Βανδή, που ο αγαπημένος της Ντέμης θυμήθηκε την ημέρα της γνωριμίας τους και στο καμαρίνι της την περίμενε μια ανθοδέσμη από κόκκινα τριαντάφυλλα...

Σ' όλα αυτά τα «σημαντικά» για τους Ελληνες πολίτες γεγονότα περιστρέφεται η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, που για να γίνει πιο «αξιόπιστη», εμπλουτίζεται με ιλουστρασιόν φαντεζί, αλλά συγχρόνως και συγκινητικά ρεπορτάζ. Ενώ οι περισσότεροι Ελληνες πολίτες «αναστενάζουν» στη φτώχεια και στα προβλήματα, εντούτοις η μεγάλη αγωνία για τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών είναι η μυθική περιουσία της Αθηνάς Ωνάση και πώς το καημένο το κορίτσι θα τη διαχειριστεί. Ο έρωτας δε λείπει από το «δράμα» που περνούν οι έχοντες και κατέχοντες. Την Αθηνά τη συνέλαβε ο φακός στις Βρυξέλλες χέρι - χέρι, όχι με τον Καρατζαφέρη, αλλά με τον αγαπημένο της Αλφόνσο. Τίθεται, όμως και ένα άλλο σημαντικό ερώτημα για τον ελληνικό λαό: «Είναι ή όχι αγνά τα αισθήματα του Αλφόνσο;». Απαντήσεις στα «καυτά» ερωτήματα, θα δώσει απόψε από την εκπομπή του και ο «έγκριτος» δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης ο οποίος θα ρίξει «φως» στη «λάμψη, τον πλούτο, την εφηβεία, τον έρωτα, την κληρονομιά, τις ίντριγκες, τις κόντρες και τις διαμάχες»!

Η εγκυμοσύνη της Νατάσας Καραμανλή, τροφοδότησε ακόμη περισσότερο το «σόου» της ειδησεογραφίας προσθέτοντας και ψυχαναλυτικές παραμέτρους. Ρεπόρτερ μάλιστα διάφοροι, έφθασαν ν' αγγίζουν και το βάθος του μυαλού της, αφού από την πρώτη στιγμή που παντρεύτηκε αυτό ονειρευόταν. Φράσεις όπως η «είδηση της εγκυμοσύνης έκανε τα γαλάζια της μάτια να γεμίσουν χαρά», «γίνεται και η ίδια παιδί», «δε δίστασε να λερώσει τα χέρια της με μπογιές» σε παιδική εκδήλωση, επαναλαμβάνονται καθημερινά. Αλλωστε και ο Αϊ - Βασίλης τη βοήθησε, αφού η κα Καραμανλή, όπως μας... ενημέρωσε η ρεπόρτερ, του είχε στείλει γράμμα. Ο Αϊ - Βασίλης «διάβασε το γράμμα και της έστειλε το δώρο που περίμενε». Από εδώ και στο εξής αρχίζει το άλλο μεγάλο για τον ελληνικό λαό ερώτημα που εμπεριέχει και... αγωνία. Τι όνομα θα δώσουν ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή στα δίδυμα; Αφού όπως φαίνεται έγινε η ανάλογη σύσκεψη από τους «έγκυρους» δημοσιογράφους, αποκάλυψαν ότι «ομόφωνη θα είναι η απόφαση για το γιο που θα πάρει τ' όνομα του πατέρα του Κ. Καραμανλή». Και έτσι όλοι... ησυχάσαμε!

Μετά τις λιποθυμίες της Βανδή ήρθαν και για τους υπεύθυνους των καναλιών οι ευχάριστες στιγμές, αφού ο καλός της, της έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Ετσι η Δέσποινα μετά τα όσα φοβερά πέρασε είχε πλέον και καλύτερες επιδώσεις, αφού εκείνη την ημέρα «έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στην πίστα»!

Στις «πίστες» μιας πλαστής πραγματικότητας χορεύουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, προκειμένου «ν' αποτάξουν το σατανά», των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Ελληνας πολίτης. Προβλήματα που είναι συνυφασμένα όχι μόνο με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και με τις γενικότερες σε όλον τον κόσμο εξελίξεις. Τα σκηνοθετημένα «ριάλιτι σόου» των δελτίων ειδήσεων, αλλά και πολλών ενημερωτικών εκπομπών, εξοστρακίζουν επιμελώς την αλήθεια, παραχαράζουν την πραγματικότητα, «βιάζουν» την ίδια την ενημέρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ