Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΡΩΠΙ
Προβλήματα στέγασης των ΤΕΕ και ΣΕΚ

Από πορεία σπουδαστών των ΤΕΕ στο υπουργείο Παιδείας
Από πορεία σπουδαστών των ΤΕΕ στο υπουργείο Παιδείας
Τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΕ και το ΣΕΚ στο Κορωπί, εντοπίζουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Σ' αυτή σημειώνεται ότι στο Κορωπί φοιτούν 1.000 μαθητές περίπου στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, στο 1ο ΤΕΕ, στο Εσπερινό ΤΕΕ και στο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ). Το 1ο ΤΕΕ λειτουργεί το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΕΛ και του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου, ενώ αρκετά από τα τμήματά του στεγάζονται και λειτουργούν σε λυόμενες αίθουσες. Τα εργαστήρια του ΣΕΚ στεγάζονται σε έναν ενοικιαζόμενο χώρο (και μάλιστα με υψηλό ενοίκιο), ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν, δε, ότι πριν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, προφανώς για προεκλογικούς λόγους, θεμελιώθηκε στη θέση Παλατάκι το νέο κτίριο για τη στέγαση των ΤΕΕ και του ΣΕΚ. «Το θέμα είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, προκειμένου να προχωρήσει το έργο και, βέβαια, παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί», τονίζουν.

Ετσι, ρωτούν τον υπουργό Παιδείας ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και, πάντως, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ