Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ντοκιμαντέρ - «εικόνες του 21ου αιώνα»

Το ντοκιμαντέρ, μέσο καταγραφής και μετάδοσης απόψεων και ιδεών, αλλά και τρόπος ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τον σύγχρονο άνθρωπο, ανακάλυψε τα τελευταία χρόνια νέες διόδους επικοινωνίας με το κοινό. Το 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - «Εικόνες του 21ου Αιώνα», που συνδιοργανώνουν το ΥΠΠΟ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΤ3 και του Media Desc Hellas, θα πραγματοποιηθεί, από τις 24 μέχρι τις 31 Μαρτίου, στις αίθουσες «Ολύμπιον Ι», «Παύλος Ζάννας» («Ολύμπιον ΙΙ») και «Αλέξανδρος».

Περισσότερες από 70 ταινίες από όλο τον κόσμο ανοίγουν ένα παράθυρο αλήθειας στην ιστορία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και τις ανθρώπινες αξίες. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ απαρτίζεται από τις ενότητες: «Οψεις του κόσμου», «Καταγραφή της Μνήμης», «Πορτρέτα - Ανθρώπινες Διαδρομές», «Μικρές Αφηγήσεις», «Μουσική Μέσα από το Φακό», «Τσιγγάνοι - Ζωές δίχως σύνορα», «Αφιερώματα», «Εικόνες μιας χώρας - Καναδάς», «Σκιές στη Νύχτα».

Στο πλαίσιο της ενότητας «Αφιερώματα», το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον Τάσο Ψαρρά, τον Θεσσαλονικιό δημιουργό, που εδώ και τρεις δεκαετίες υπηρετεί το χώρο με συνέπεια, προβάλλοντας δύο από τις πρόσφατες ταινίες ντοκιμαντέρ που έχει γυρίσει, καθώς και τον Ολλανδό Γιόχαν βαν ντε Κιούκεν, ο οποίος θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις. Τιμώντας το έργο και την προσφορά των δύο σκηνοθετών, το Φεστιβάλ θα τους απονείμει Ειδικό Βραβείο.

Παράλληλα, σε συνδιοργάνωση με τη ΝΕΤ θα πραγματοποιηθεί «Αγορά Ντοκιμαντέρ», με στόχο να καλύψει τους συγκεκριμένους τομείς εμπορικής δραστηριότητας που απαιτούν οι ανάγκες των τηλεοπτικών δικτύων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, καθώς και το Pitching Forum 2000, στο οποίο οι Ελληνες παραγωγοί θα παρουσιάσουν, με συναδέλφους τους των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης, πρότζεκτς σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών και ελληνικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ