Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Το ταξίδι των δύο ληστών

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο Πολ Νιούμαν είναι «Οι δυο ληστές» στο γουέστερν του Τζορτζ Ρόι Χιλ
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο Πολ Νιούμαν είναι «Οι δυο ληστές» στο γουέστερν του Τζορτζ Ρόι Χιλ
Ενα από τα πια διασκεδαστικά γουέστερν, βασισμένο στην αληθινή ιστορία δύο θρυλικών παράνομων, στα χρόνια που η Αγρια Δύση άρχιζε να εκπολιτίζεται, ξεχωρίζει απόψε το βράδυ. «Οι δυο ληστές», σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ. Ο Μπουτς και ο Σαντάνς είναι οι δύο αρχηγοί μιας συμμορίας. Ο Μπουτς είναι όλο ιδέες, ενώ ο Σαντάνς προτιμά τη δράση. Η άγρια Δύση έχει αρχίσει να εκπολιτίζεται και όταν οι δύο παράνομοι ληστεύουν ένα τρένο, μια ειδική ομάδα πολιτών αρχίζει να τους καταδιώκει και δεν μπορούν με τίποτε να ξεφύγουν. Η ομάδα τους ακολουθεί, ενώ σκαρφαλώνουν πάνω σε βουνά, περνάνε μέσα από πόλεις ή διασχίζουν ποτάμια. Οταν, τελικά, καταφέρνουν να γλιτώσουν από καθαρή τύχη, ο Μπουτς έχει μια ακόμα φοβερή ιδέα: Να φύγουν για τη Βολιβία. Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κάθριν Ρος, Στρόδερ Μάρτιν, Χένρι Τζόουνς, Τζεφ Κόρεϊ, Τζορτζ (ALPHA, 01.40).

«Το αδιέξοδο», σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον. Ο Τομ Φάρελ, ένας διακεκριμένος αξιωματικός του Ναυτικού, παίρνει μετάθεση στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ντέιβιντ Μπράις, ως σύνδεσμος του υπουργού με τη CIA. Σύντομα, η θέση του θα γίνει φοβερά επισφαλής, καθώς η υπηρεσία τού αναθέτει να διερευνήσει τη δολοφονία της Σούζαν, μιας αισθησιακής γυναίκας που διατηρούσε μυστική σχέση, τόσο με τον ίδιο τον Τομ, όσο και με τον υπουργό. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, όπου η σκηνοθεσία του Ρότζερ Ντόναλντσον είναι υποδειγματική, καθώς κλιμακώνει τη δράση, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον ήρωά του. Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Τζιν Χάκμαν, Σον Γιανγκ, Χάουαρντ Νταφ (ΕΤ-1, 23.30).

«Κηλίδες που δεν έσβησε ο χρόνος», σε σκηνοθεσία Ρόναλντ Νιμ. Οταν η Μάντριγκαλ φτάνει στην επιβλητική έπαυλη που φαντάζει μεγαλόπρεπη πάνω στους λόφους από κιμωλία της Νότιας Αγγλίας, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση της γκουβερνάντας - συνοδού της 16χρονης Λόρελ, δεν πτοείται καθόλου από το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες υποψήφιες τράπηκαν σε φυγή, πριν ακόμη γνωρίσουν τη μέλλουσα εργοδότρια, κα Μόγκαμ, γιαγιά της Λόρελ. Η Λόρελ ζει σ' ένα δικό της, φανταστικό κόσμο, υποφέροντας από εφιάλτες. Φέρεται με εχθρότητα στη νεοφερμένη Μάντριγκαλ, η οποία προσπαθεί να ανακαλύψει τα μυστικά του παρελθόντος... Πρωταγωνιστούν: Ντέμπορα Κερ, Χέιλι Μιλς, Τζον Μιλς, Ιντιθ Εβανς, Ελίζαμπεθ Σέλαρ, Φέλιξ Αϊλμερ, κ.ά. (ΝΕΤ, 16.00).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάντιλακ Μαν (2004-02-29 00:00:00.0)
Η δύναμη του «κόκκινου» ποταμού (2003-01-31 00:00:00.0)
Ηχοι πνευστών στα Καλάβρυτα (2002-07-31 00:00:00.0)
Θάνατος στην έρημο (2001-09-06 00:00:00.0)
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ (2001-08-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ