Κυριακή 2 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Στις 15 Φλεβάρη θα σειστεί η χώρα

Σχεδόν σε όλες τις πρωτεύουσες των 52 νομών της χώρας, θα πραγματοποιηθούν αντιπολεμικά συλλαλητήρια, με τη συμμετοχή συνδικάτων, σωματείων και άλλων μαζικών φορέων

Ολη η χώρα μια διαδήλωση... Στις 15 Φλεβάρη, ο ελληνικός λαός να βγει στους δρόμους, να γεμίσει τις κεντρικές πλατείες, να «πολιορκήσει» πρεσβείες, προξενεία, βάσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους, όπου αυτά κι αν βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο. Οι μαχητές της ειρήνης, οι πρωταγωνιστές των τεράστιων κινητοποιήσεων εναντίον του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, της επίσκεψης Κλίντον στη χώρα μας, οι διαδηλωτές που έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, θα δώσουν και πάλι το δικό τους αγωνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό «παρών».

Χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και από εκεί με πορεία θα πάνε στην αμερικάνικη πρεσβεία, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νέο βρώμικο πόλεμο των εκπροσώπων της «νέας τάξης πραγμάτων», εναντίον του Ιράκ. Εξάλλου, με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ προτείνει στους οργανωτές και σε όσους πάρουν μέρος σε αντίστοιχες αντιπολεμικές διαδηλώσεις, που ήδη ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στην Αθήνα, οι πορείες να συγκλίνουν σε κοινή κατεύθυνση προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αλλά και οι εκπρόσωποι των μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ την προηγούμενη Δευτέρα, δήλωσαν ότι θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στους χώρους που κινούνται και δραστηριοποιούνται. Τις αμέσως επόμενες μέρες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα γίνουν περιοδείες σε χώρους δουλιάς, πανεπιστήμια, σχολεία, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την κινητοποίηση και, παράλληλα, να πειστεί για την τεράστια σημασία της παρουσίας του στο συλλαλητήριο.

Στις 15 Φλεβάρη, στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, το αντιπολεμικό κίνημα της πατρίδας μας θα ενώσει τη φωνή του με όλους τους λαούς που ξεσηκώνονται κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Θα στείλει τη δική του λαϊκή απάντηση, θα δηλώσει ότι δε συναινεί, δε σιωπά, δεν ψελλίζει, δε συμβιβάζεται μ' αυτήν τη δολοφονική πολιτική και με σαφή και συγκεκριμένα αιτήματα απαιτεί:

  • Οχι στον πόλεμο κατά του Ιράκ, με ή χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  • Από τις κυβερνήσεις - μέλη του NATO να αποσύρουν την υποστήριξη που έδωσαν στη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.
  • Να σταματήσει άμεσα κάθε στρατιωτική διευκόλυνση στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
  • Να κλείσει με πολιτική απόφαση η βάση της Σούδας και να απαγορευτεί η χρήση του ελληνικού εδάφους και του εναέριου χώρου της Ελλάδας για τη διέλευση οποιωνδήποτε στρατιωτικών δυνάμεων.
  • Να επιστρέψει το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό.
  • Να ασκηθεί βέτο από την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να μην παρθεί απόφαση στήριξης του πολέμου.
Στη Βόρεια Ελλάδα

Σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, οι επιτροπές ειρήνης έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια για τις 15 Φλεβάρη.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων, διοργανώνει συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους της πόλης.

Στο πόδι ο Μοριάς

Σε ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση αντιπολεμικών συλλαλητηρίων στις 15 Φλεβάρη, προχωρούν οι Επιτροπές Ειρήνης, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ, στην Πελοπόννησο, με πρώτο στόχο ένα συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Συγκεκριμένα:

- Στην Πάτρα, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και πολλοί μαζικοί φορείς καλούν σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

- Στην Καλαμάτα, η Επιτροπή Ειρήνης εξήγγειλε συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. Για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης, καλεί σε σύσκεψη τους μαζικούς φορείς της πόλης την Τετάρτη 5 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ.

- Στην Κόρινθο, η Γραμματεία της Κίνησης Κορινθίας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 11 π.μ., στα Περιβολάκια.

- Στην Αργολίδα, η Κίνηση Αργολίδας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, στο Ναύπλιο.

- Στην Ηλεία, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών (ΠΑΜΕ) του Πύργου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, για τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Για τον ίδιο λόγο, η Κίνηση Αμαλιάδας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη.

Στην Κρήτη

Την ώρα που η Κρήτη έχει μετατραπεί σε απέραντο ορμητήριο των Αμερικανών, με την πλήρη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, ο λαός του νησιού είναι αποφασισμένος να βάλει φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Τέσσερα συλλαλητήρια στις 15 Φλεβάρη στους ισάριθμους νομούς του νησιού, είναι η πρώτη αντιπολεμική απάντηση...

- Στο Ηράκλειο, η Επιτροπή Ειρήνης, μαζί με πολλούς μαζικούς, συνδικαλιστικούς και νεολαιίστικους φορείς διοργανώνουν αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Ελευθερίας.

- Στο Λασίθι, η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου καλεί σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου, στις 6 το απόγευμα, ενώ έχει αποφασιστεί να ακολουθήσει πορεία, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Στα Χανιά, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία της Αγοράς, στις 12 το μεσημέρι, μετά από απόφαση μαζικών φορέων του νομού.

- Στο Ρέθυμνο, πλήθος μαζικών φορέων διοργανώνουν συγκέντρωση στο Δημαρχείο, στις 6 το απόγευμα, και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Θεσσαλία

- Παλλαϊκό χαρακτήρα αναμένεται να πάρει το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, στις 15 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, καθώς την ευθύνη της διοργάνωσής του θ' αναλάβουν οι μαζικοί φορείς της περιοχής. Σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων μαζικών φορέων, θα γίνει την Τρίτη, 4 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

- Εξάλλου, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Χρ. Τέγος, κάλεσε όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν μέρος σε σύσκεψη, που θα γίνει αύριο Δευτέρα 3 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα: «Διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου για τις 15 Φλεβάρη».

Βορειοδυτική Ελλάδα

Σε συσκέψεις φορέων, όπου θα παρθούν αποφάσεις για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 15 Φλεβάρη, καλούν οι παρακάτω φορείς:

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και η επιτροπή «Αγρίνιο: Δράση Θεσσαλονίκη 2003» την Τρίτη, 4/2/2003, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

- Η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων της Αρτας την Τετάρτη, 5/2/2003, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της Αρτας.

- Το Εργατικό Κέντρο της Ηγουμενίτσας καλεί την Τετάρτη, 5/2/2003, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας καλεί την Τετάρτη, 5/2/2003, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

- Το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Ιωαννίνων καλεί την Τετάρτη, 5/2/2003, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ