Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγωνιστική απάντηση εφ' όλης της ύλης

Απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Μάρτη 2003

Τη συμμετοχή της στο αγωνιστικό πρόγραμμα της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» αποφάσισε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στο Γενικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003. Ακόμα, αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 20 του Μάρτη 2003 και μια σειρά άλλων ποικιλόμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Στο Γενικό Συμβούλιο συζητήθηκαν οι εντεινόμενες προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό του Ιράκ, οι εργατικές κινητοποιήσεις του χρόνου που πέρασε και η εντεινόμενη επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κατά τη συζήτηση, εκτιμήθηκε ότι η εργατική τάξη, ο λαός επιβάλλεται να κινητοποιηθεί αποφασιστικά για την αποτροπή των δολοφονικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών και ότι ο κλάδος πρέπει να βρεθεί στην πρωτοπορία των αγώνων αυτών. Ακόμα, επισημάνθηκε ότι, αν δε γίνονταν οι εργατικές κινητοποιήσεις, τα αντεργατικά μέτρα που προώθησε η κυβέρνηση θα ήταν ακόμα σκληρότερα, αλλά και ότι η νέα επίθεση, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, στο σύνολο των εργασιακών κατακτήσεων από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, θα είναι ακόμα πιο σφοδρή.

Οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας

Η Ομοσπονδία αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να πάρει μέρος στο πεντάμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις στις 20-22 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.
  • Να καλέσει τον κλάδο να πάρει μέρος σε όλα τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που οργανώνει το μαχητικό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, με αρχή το μεγάλο συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη.
  • Να βγει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η ΕΕ και τις θέσεις του ταξικού κινήματος για δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Να πραγματοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό εκδήλωση - συζήτηση της Ομοσπονδίας στην Αθήνα στα τέλη του Φλεβάρη.
  • Την κήρυξη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 20 Μάρτη, μέρα κατά την οποία ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για εργασιακές σχέσεις, Κοινωνική Ασφάλιση και πολιτική μισθών. Συμμετοχή του κλάδου σε όλες τις πανεργατικές συγκεντρώσεις που θα στηριχτούν από το ΠΑΜΕ. Στα πλαίσια αυτά, χάραξε πρόγραμμα δράσης, τόσο για την επιτυχία της απεργίας, όσο και όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων στη διάρκεια του πεντάμηνου.
  • Τέλος, σε συνδυασμό με την απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μάη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από εκείνη τη μέρα τρίμηνη πανελλαδική εξόρμηση για την εφαρμογή του 7ωρου - 5ήμερου, την εφαρμογή και τήρηση της σύμβασης για τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ