Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Στη «Λεωφόρο» το μεγάλο ντέρμπι

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ. Ολυμπιακός και Ηρακλής θα κοντραριστούν στα Ανω Λιόσια

Το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ κλέβει την παράσταση

Sportidea

Το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ κλέβει την παράσταση
Τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει να απολαμβάνει τα προνόμια της κορυφής στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, θα επιδιώξει να κατακτήσει σήμερα ο πρωτοπόρος μέχρι στιγμής Παναθηναϊκός, στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι», έχοντας αρκετά ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στη διοργάνωση, αλλά και αρκετό άγχος προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή, υποδέχονται σήμερα την ΑΕΚ (19.15, ΑΛΦΑ), η οποία, έπειτα από τα καταστροφικά, για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την ίδια, γεγονότα που συνέβησαν στους κόλπους της, αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τον καλό της εαυτό. Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν, αν και την προηγούμενη βδομάδα ρίσκαρε χρησιμοποιώντας αρκετούς παίχτες που βρίσκονταν στο όριο καρτών, εντούτοις δεν αντιμετώπισε τελικά προβλήματα απουσιών και έτσι θα έχει όλα τα «όπλα» της ομάδας του στη διάθεσή του. Την ίδια ώρα, ο ίδιος τόνισε στους παίχτες του πως πρέπει να είναι ψύχραιμοι καθώς θεωρεί ότι, αν εκμεταλλευτούν τα προσόντα τους χωρίς να έχουν άγχος, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Οσον αφορά στην «Ενωση», η οποία σύμφωνα με τα στατιστικά που έδωσε η Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου ήταν η 11η καλύτερη ομάδα για το μήνα Δεκέμβρη, δε δείχνει να αντιμετωπίζει μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα και όπως φαίνεται τα μεγάλα της «αστέρια» θα δώσουν κανονικά το «παρών». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος ασχολήθηκε με το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι αμέσως μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, ανέφερε στους παίχτες του πως θα έχουν μια δύσκολη αποστολή αφού θα βρεθούν σε μια «καυτή» και δύσκολη έδρα, κόντρα σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, τους επισήμανε δε πως αν παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις τότε θα αγκαλιάσουν την επιτυχία.

Στο «Ελ Πάσο» θα αγωνιστούν Καλλιθέα και ΠΑΟΚ

Sportidea

Στο «Ελ Πάσο» θα αγωνιστούν Καλλιθέα και ΠΑΟΚ
Στο μεταξύ, το καθήκον του, ευελπιστώντας να στραβοπατήσει ο Παναθηναϊκός, θα επιδιώξει να κάνει δύο ώρες νωρίτερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενεί στο «Γιάννης Παθιακάκης» τον Ηρακλή (17.00, ΑΛΦΑ). Η αναμέτρηση αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς οι «ερυθρόλευκοι» - οι οποίοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχουν στη σύνθεσή τους τους Κωστούλα και Νόβακ που αποθεραπεύτηκαν αλλά όχι τον τραυματία Αλεξανδρή - δεν έχουν καλύψει ακόμα με ασφάλεια τα αγωνιστικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στο στρατόπεδό τους, γεγονός που ενισχύει τη θέληση του «Γηραιού» να τα εκμεταλλευτεί. Επιπλέον, οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από μία ισοπαλία-σοκ έναντι της Παναχαϊκής και θα προσπαθήσουν με νύχια και δόντια για ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να μην απομακρυνθούν κι άλλο από το ...τρένο της Ευρώπης.

Μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως, έχουν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις, καθώς το πρωτάθλημα έχει πάρει ...στροφή και από δω και στο εξής κάθε αγώνας έχει μεγάλη βαρύτητα. Ετσι, πολλά θα είναι τα βλέμματα που θα «πέσουν» σήμερα στην αναμέτρηση του «Ελ Πάσο», όπου η Καλλιθέα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ο αθηναϊκός σύλλογος, που την προηγούμενη βδομάδα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δύσκολου πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής, αρκεί να υπάρχει ίση μεταχείριση», στο αγωνιστικό κομμάτι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση την αμφίβολη συμμετοχή του τραυματία Γκεοργκίεφ. Οι Γόγολος και Τσιμπλίδης εξέτισαν την ποινή τους και θα δώσουν κανονικά το «παρών», ενώ απών θα είναι ο Κόλα, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Αγγελος Αναστασιάδης, που πρόσφατα χαρακτήρισε τους παίχτες του «παλικάρια», προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να τους επισημάνει τους κινδύνους που κρύβει ο σημερινός αγώνας, τονίζοντάς τους πως καμία αναμέτρηση δεν είναι εύκολη, έστω και αν έτσι θεωρείται. Αλλωστε, ο ίδιος γνωρίζει πως το παραμικρό στραβοπάτημα ίσως αποβεί καθοριστικό αφού το φετινό όνειρο της ομάδας του, δηλαδή η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόνον εύκολο δεν είναι να πραγματοποιηθεί.

Λίγο νωρίτερα, ο συμπολίτης του ΠΑΟΚ Αρης θα υποδεχτεί το Αιγάλεω (15.00) με μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε ένα αγωνιστικό τέλμα και η νίκη φαντάζει στο μυαλό τους ως μονόδρομος. Ο Γιώργος Φοιρός ανέφερε στους παίχτες του πως πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποκτήσουν το πολύτιμο «τρίποντο», αφού σε αντίθετη περίπτωση το κυνήγι της Ευρώπης θα γίνει εξαιρετικά επίπονο. Στην αντίπερα όχθη, οι παίχτες και ο προπονητής του Αιγάλεω ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να βγάλουν κάτι θετικό από το σημερινό αγώνα, ορμώμενοι από το γεγονός ότι ο αντίπαλός τους δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Στο μεταξύ, ακόμα ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον φιλοξενεί η 18η αγωνιστική. Ο ΟΦΗ, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσει σήμερα στο Ηράκλειο έναντι του Ακράτητου (15.00) να επιστρέψει στο δρόμο της νίκης και να αυξήσει τις πιθανότητες να ξεκολλήσει κάποια στιγμή από τη μεσαία γραμμή. Από την άλλη, η ομάδα των Ανω Λιοσίων θα ριχτεί στο δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με αρκετά καλή ψυχολογία, η οποία είναι απόρροια της αγωνιστικής ανάτασης της ομάδας.

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα, η ουραγός Παναχαϊκή θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμα ένα πολύτιμο ...λιθαράκι στη «γέφυρα» της σωτηρίας της, παίρνοντας μια αγωνιστική ανάσα με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο (15.00). Η απόσπαση της ισοπαλίας κόντρα στον Ηρακλή, την περασμένη αγωνιστική, ενίσχυσε την ελπίδα της ομάδας του Θόδωρου Πατρώνη για ένα καλύτερο μέλλον, ωστόσο το έργο της σήμερα δεν αναμένεται εύκολο αφού οι Νεοσμυρνιώτες δείχνουν ότι βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ