Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σπύρος Μεσσάρης
Σπύρος Μεσσάρης
Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη, γιορτή του Αγιου Χαράλαμπου, θα ήταν η ονομαστική γιορτή της αγωνίστριας ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΤΕΛΩΝΗ. Αν και η Χαρίκλεια ποτέ δε γιόρταζε, της άρεσε αυτή τη μέρα να τη θυμούνται.

Στη μνήμη της προσφέρω, ως τρίτη δόση, 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων για την Οικονομική Εξόρμηση και άλλα 1.000 ευρώ στο ΠΑΜΕ.

Γιώργης Μαντάς

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του αξέχαστου αδελφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑ (Βάνια), σμηνάρχου της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., ο οποίος πήρε μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα στη Μέση Ανατολή και στον εμφύλιο ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ. Και της αδελφής μας ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΑΝΙΑ, προσφέρουμε στο Κόμμα τους, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Μαρίνας» Νέας Φιλαδέλφειας, 40 ευρώ.

Νίκος και Καλλιόπη Καββαδία

* * *

φΩΤ.

Στις 8 Φλεβάρη 1966, πριν από 37 χρόνια, «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΛΤΖΗΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Καστανιά Καρδίτσας από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ

Ηταν μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Το φθινόπωρο του 1949 κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στο Πόζναν Πολωνίας και από το 1959 ζούσε στη Σόφια. Εργάστηκε στο εργοστάσιο «ΖΜΜ Σόφια» ως τορναδόρος. Απλός και αγαπητός, ήταν υπόδειγμα καλού οικογενειάρχη.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σοφία, τα παιδιά Δημήτρης, Ελένη, Ιωάννης και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 28 του περασμένου Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε για πάντα ο αγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΝΗΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Ποιμενικό (Βαψόρι) Καστοριάς. Μαχητής του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στο Πόζναν Πολωνίας, στην Τασκένδη και τελικά εγκαταστάθηκε στη Σόφια. Ολα τα χρόνια δούλεψε στο εργοστάσιο «ΖΜΜ Σόφια» ως τορναδόρος και τιμήθηκε επανειλημμένα για την υποδειγματική δουλιά του.

Γιάννης Λουκάς
Γιάννης Λουκάς
Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1947. Τον χαρακτήριζε το σύνεση και η αξιοπρέπεια.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Σοφία Δόνη - Μπουλτζή και τα ανίψια του προσφέρουν 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπητών γονιών μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΦΑΝΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ, οι οποίοι υπήρξαν πιστοί εκφραστές των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών και αγωνίστηκαν με συνέπεια για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 80 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κώστας Αγραφιώτης

* * *

Φωτ.

Στις 2 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού ΖΗΚΟΥ ΝΤΙΝΟΥ.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ.

Βούλα Ντίνου - Στεφανίδου

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μας ΧΡΗΣΤΟΥ και των αγωνιστών από το χωριό Φιλιππαίοι Γρεβενών, που έπεσαν πολεμώντας τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αραδοσιβίων Ελασσόνας, 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οικογένεια Στέργιου Μπακόλα

* * *

Φωτ.

Τον αγαπημένο μας σύντροφο, πατέρα και παππού, τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ, τον κομμουνιστή με την ακλόνητη πίστη, με το ακέραιο ήθος, με τη σεμνότητα και την ξεχωριστή ανθρώπινη γλυκύτητα που τον διέκρινε, τον νιώθουμε κοντά μας, ζούμε την παρουσία του, κι ας πέρασε ένας χρόνος, από τις 12 Γενάρη 2002 που «έφυγε» από κοντά μας.

Γιάννης Σγούρας
Γιάννης Σγούρας
Μας έλεγε πάντα: «Εγώ κομμουνιστής γεννήθηκα και κομμουνιστής θα πεθάνω». Ετσι και έγινε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, στον καθημερινό του σύντροφο, έως το τέλος της ζωής του, το «Ριζοσπάστη» 150 ελβετικά φράγκα.

Η συντρόφισσά του Μαίρη

Τα παιδιά του Πηνελόπη - Γιώργος

Η εγγονούλα του Ελεονόρα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΙΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία υπήρξε ένας θαυμάσιος άνθρωπος, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Κώστας και Μαριάνα Βλαχοχρήστου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ασυμβίβαστου αγωνιστή και αταλάντευτου κομμουνιστή ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Κώστας και Μαριάνα Βλαχοχρήστου

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΑΝΩΛΗ ΠΕΤΣΑΚΟΥ, της γιαγιάς μου ΑΡΓΥΡΩΣ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ και των παιδιών της ΝΙΚΟΛΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΛΕΜΟΝΙΑΣ, ΜΙΧΑΛΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ, προσφέρω 50 ευρώ για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση.

Παπανικολάου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΙΝΕΡΗ, υπαξιωματικού του ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης, η σύζυγός του Αννα προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαρκόπουλου, για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδικοχαμένου αντάρτη του 50ού Συντάγματος του ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΙΝΕΡΗ, ο γιος του Νίκος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Μαρκόπουλου, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ντίνος Κάτσιος
Ντίνος Κάτσιος
* * *

Φωτ.

Στις 2 Φλεβάρη 1999 «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας ο αγωνιστής ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Παρά το πέρασμα του χρόνου, η μνήμη του παραμένει άσβεστη, τόσο για την οικογένειά του, όσο και για τους συντρόφους του. Τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέραμε 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσπρωτίας, της οποίας ήταν στέλεχος.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ. 2

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφός μου ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. Τον θυμάμαι με ξεχωριστή συγκίνηση. Ηταν ένας άνθρωπος σεμνός, αταλάντευτος αγωνιστής στον αγώνα για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, αταλάντευτου κομμουνιστή, προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος.

Σταυρούλα Παπαγεωργίου - Θ. Παπαϊωάννου

* * *

Ο Αντώνης Γεωργιάδης, τέως προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και ο Δ. Κοτσάκος προσφέρουν, ως τρίτη δόση, 260 ευρώ στη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΙΟΝΤΟΥ από το Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων, προσφέρουμε στη μνήμη του, με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του, 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων.

Ντίνος Ζήκος
Ντίνος Ζήκος
Χ. Λ. και Ν. Ν.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 9 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 40 μέρες, από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η αγαπητή μας σύζυγος, μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια. Παντρεύτηκε στη Νεάπολη Λακωνίας τον Παναγιώτη Βατίστα. Πήραν μέρος και οι δύο στην Εθνική Αντίσταση. Μετά τη Βάρκιζα, ο άντρας της πιάστηκε και κλείστηκε στις φυλακές Γυθείου. Οταν σκοτώθηκε ο αρχιτρομοκράτης Κατσαρέας, για αντίποινα, η συμμορία Μπαρθελό, εκτέλεσε όλους τους κρατούμενους των φυλακών Γυθείου, μαζί και τον Παναγιώτη Βατίστα. Η Δήμητρα έμεινε μόνη με δυο ανήλικα παιδιά και αναγκάστηκε να αρχίσει να δουλεύει στου Κεράνη.

Αργότερα παντρεύτηκε τον Βασίλη Αλεξόπουλο και απέκτησε ακόμη ένα κορίτσι.

Τα γεράματά της ήταν ευτυχισμένα, γιατί είχε κοντά της όλη την οικογένειά της.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Βασίλης και τα παιδιά της Γιώργος και Παναγιώτα Βατίστα πρόσφεραν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Περάματος.

* * *

Στη μνήμη του φίλου μας ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ από τα Μάρμαρα Φθιώτιδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Μάρτη του 2002, προσφέρουμε 25 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ηλιούπολης, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο Βασίλης Κραβαρίτης, μαχητής του ΔΣΕ, με σημαντική στρατιωτική δράση στη Ρούμελη, ονομάστηκε ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ.

Τάσος Μανωλίτσης
Τάσος Μανωλίτσης
Από το φθινόπωρο του 1949 ζούσε με την οικογένειά του στη Βουδαπέστη πολιτικός πρόσφυγας, όπου και πέθανε.

Βαγγέλης Κωστούδης (Αλέξης), Στεργιανή Κονταλέξη

* * *

Φωτ.

Στις 28 του περασμένου Δεκέμβρη «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας και ζούσε στη Λάρισα. Στον εμφύλιο σκοτώθηκε ο πατέρας του και η μητέρα του τον μεγάλωσε με πολλές δυσκολίες και θυσίες.

Εγινε καλός οικογενειάρχης.

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αρετή Κυριάκου Καραγιαννίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΛΕΛΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω, 50 δολάρια.

Γεώργιος Πλέλης

* * *

Ο Στέλιος Αποστόλου συνταξιούχος από την Ελευσίνα προσφέρει 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη της γυναίκας του ΕΥΑΝΘΙΑΣ, η οποία έπεσε θύμα της εγκληματικής ασυδοσίας των καπιταλιστών το Μάη του 1981.

* * *

Φωτ.

Στις 13 Φλεβάρη κλείνουν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα ο αγαπημένος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

Η γυναίκα του Βάσω Μανωλίτση

* * *

Στη μνήμη των γονιών, οι οποίοι «έφυγαν» πρόωρα και δε χάρηκαν τους καρπούς των αγώνων προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Γ. Γ.

* * *

Ο Γεώργιος Μπακοβασίλης προσφέρει 1.200 ευρώ, μέσω ΝΕ Τρικάλων, στη μνήμη όσων αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση των ιδανικών του σοσιαλισμού: ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, ΤΑΚΗ Φωτίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γεώργιος Βονόρτας
Γεώργιος Βονόρτας
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, η σύζυγός του Σοφία και η κόρη του Ελένη προσφέρων για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΤΑ και Κινημάτων Δήμου Ζωγράφου, 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, η κόρη της Γεωργία Μαρκάκη και ο εγγονός της Στέλιος προσφέρουν 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δήμου και Φορέων Ανω Ιλισίων, για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ2.

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μας: ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας τους κατακτητές το 1944. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, (φωτογραφίες), ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 65 χρόνια του, πριν από ένα χρόνο. ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΙΑΓΙΑΝΝΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1949 για να μην πέσει στα χέρια τρομοκρατών. ΝΙΚΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1948 στη μάχη της Αγιάς προσφέρουμε 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάπολης Μαγνησίας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Φώφη και Δημήτρης Κοντογιάννης

* * *

Φωτ. 3

Η Αθηνά Βονόρτα προσφέρει 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη του συζύγου της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΝΟΡΤΑ (καπετάν Αιτωλού), καθώς επίσης στη μνήμη των αδελφών της ΑΝΔΡΕΑ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ.

Αντρέας Μεσσάρης
Αντρέας Μεσσάρης
* * *

Φωτ.3

Ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ από τα Λέικα Καλαμάτας, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 6 Φλεβάρη 2002, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Τα μέλη της οικογένειάς του διώχτηκαν και φυλακίστηκαν. Ο αδελφός του ΗΛΙΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948. Ο άλλος αδελφός του, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κακοποιήθηκε άγρια και «έφυγε» από κοντά μας πριν από 4 χρόνια, μαζί με την αδελφή τους ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΡΑ. Ο μικρότερος αδελφός, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ξενιτεύτηκε στο Βέλγιο. Εργαζόταν στα ανθρακωρυχεία, έπαθε ατύχημα και έμεινε πολλά χρόνια ανάπηρος. Πέθανε την 1η Γενάρη 2003.

Στη μνήμη τους και στη μνήμη του αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ο οποίος έφυγε νωρίς από τη ζωή, προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καλαμάτας.

Αγγελική, σύζυγος Παναγιώτη Βρυώνη

Τα παιδιά του Αθανάσιος, Ηλίας και Ιουλία

* * *

Φωτ.

Στις 26 του περασμένου Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας ΑΝΝΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία έως το τέλος της ζωής της παρέμεινε ακλόνητη στις γραμμές του Κόμματος.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της προσφέρουν 60 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας.

***

Φωτ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑ, η οικογένειά του προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση 60 ευρώ, μέσω ΚΟ Περιστερίου.


Μαρία Βενετσανοπούλου
Μαρία Βενετσανοπούλου

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

Αννα Καζαντζόγλου
Αννα Καζαντζόγλου

Παναγιώτης Βρυώνης
Παναγιώτης Βρυώνης

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΑΝΙΑ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΑΝΙΑ

Γιάννης Μανιάς
Γιάννης Μανιάς

Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
Βενετσάνης Βενετσανόπουλος

ΑΓΓΕΛΑ ΠΛΕΛΗ
ΑΓΓΕΛΑ ΠΛΕΛΗ

Χαρίκλεια Τελώνη
Χαρίκλεια Τελώνη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ