Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρ»

Οι υπεύθυνοι

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΡΥΩΝΗ. Σαν απλός πολίτης και όσον αφορά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που συνυπέγραψε την επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων για το αιματοκύλισμα του σερβικού λαού με τις βόμβες τους, έχω να πω τούτο σ' αυτούς από τον απλό κόσμο που τους ξαναψηφίζουν: Ανεξάρτητα σε ποιο κομματικό χώρο είναι, ΝΑΤΟ, Αμερικανοί και οι άλλοι είναι συνένοχοι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού (και άρα δεν πρέπει να τους στηρίζουν). Οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, που πιστεύουμε ειλικρινά στο σοσιαλισμό, διαχωρίζουμε τη θέση μας. Θέλουμε όλοι οι λαοί να ζούνε ειρηνικά χωρίς πολέμους και τα προβλήματα να λύνονται ειρηνικά και με διάλογο κι όχι με βόμβες. Αυτά μας δίδαξε και ο σύντροφος Τσε Γκεβάρα, που έδωσε και τη ζωή του στον αγώνα για το σοσιαλισμό και την ανεξαρτησία των λαών από τον ιμπεριαλισμό.

Αντισταθείτε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΗΣ. Η ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και τα σχέδιά τους με τον πόλεμο που ετοιμάζει κατά του Ιράκ αποκαλύπτονται. Και επειδή ο ελληνικός λαός έχει δοκιμάσει στο πετσί και την ψυχή του τη φρίκη του πολέμου, αλλά και τη δύναμη και τον ηρωισμό στην αντιμετώπισή του, όλα αυτά με οδήγησαν να γράψω το στιχούργημά μου «Τα τύμπανα του πολέμου», απόσπασμα του οποίου σας στέλνω:

... Ο ήλιος μέσ' τα σύννεφα άκουγε πικραμένος,/ σκέφτηκε, ξανασκέφτηκε και είπε οργισμένος:/ Λαοί τι περιμένετε, τι θέλετε να δείτε;/ Στων ισχυρών τη θέληση πρέπει ν' αντισταθείτε,/ προτού μέσα στα χέρια σας πεθάνει η ειρήνη./ Αγωνιστείτε πριν αυτός ο πόλεμος ξεσπάσει,/ η παγκοσμιοποίηση δεν πρέπει να περάσει./ Αν θέλετε η Ανοιξη πάλι να ξανανθίσει/ κι ο άνθρωπος πάνω στη γη ειρηνικά να ζήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ