Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ντισκαλιφιέ οπαδών

Απαράδεκτα έκτροπα στο ΟΑΚΑ από «κιτρινόμαυρους» μ' αφορμή την ήττα της ομάδας τους

Ο κατήφορος συνεχίζεται...
Ο κατήφορος συνεχίζεται...
Μπορεί την Κυριακή πολλοί δήμοι της Αθήνας να είχαν την τιμητική τους διοργανώνοντας καρναβάλι, όμως οι «μασκαράδες» δεν έλειψαν και στο ΟΑΚΑ. Η 22η αγωνιστική επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ενα σκηνικό από το παρελθόν... Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό είχε διαφημιστεί σαν το παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση. Εκρινε όμως κυρίως κάτι άλλο. Τη σαθρότητα του οικοδομήματος στο μπάσκετ. Ολα έγιναν γυαλιά καρφιά... Η νίκη του Ολυμπιακού με 72-71 έγινε «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της γηπεδούχου. Το «φιτίλι» άναψε ένα σφύριγμα των διαιτητών για βήματα του Μπούι στο τελευταίο δευτερόλεπτο, που ουσιαστικά τελείωσε τα όνειρα του «Δικεφάλου» για νίκη. Τα ήδη τεντωμένα νεύρα, από τη σχετικά προβληματική διαιτησία των Ζαβλανού - Καρούση που έκαναν λάθη και για τους δυο αντιπάλους, έσπασαν... Μάταιες οι εκκλήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ και του Μιχάλη Κακιούζη που εκλιπαρούσε τον κόσμο να μην καταστρέψει ό,τι χτίστηκε με κόπο σε 10 μήνες... Η τιμωρία για την ΑΕΚ είναι δεδομένη και αυτό που απομένει είναι να δούμε πόσο κακό έκαναν στην ομάδα οι αντιδράσεις των «θερμόαιμων» οπαδών της.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός κατάφερε να δείξει χαρακτήρα εκεί που χρειαζόταν και να φύγει για δεύτερη φορά νικητής σε κόντρα του με την ΑΕΚ. Η «Ενωση», αν και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αν και προηγήθηκε μέχρι και 13 πόντους ((35-22 στο 16`), εντούτοις στα τελευταία λεπτά φάνηκε να παθαίνει «μπλακ άουτ». Από την αρχή της επανάληψης ο Ολυμπιακός διόρθωσε την άμυνά του και άρχισε να αποσυντονίζει τις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων. Ωστόσο, η ΑΕΚ έβρισκε τις λύσεις να συντηρεί το προβάδισμα. Κάτι που άρχισε να εξανεμίζεται όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης παρέταξε ένα κοντό σχήμα και με κορυφαίο τον Εντουαρντς (25π) ο Ολυμπιακός άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά. Ο Αμερικανός ήταν αυτό που 31``πριν το τέλος με εύστοχο τρίποντο έφερε τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ και έμελλε να είναι η τελευταία. Από την ΑΕΚ καλύτερος ήταν ο Ντικούδης (19π).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής απουσίασαν οι εκπλήξεις και τα φαβορί επικράτησαν στο τέλος εύκολα ή δύσκολα. Σημαντική νίκη πήρε ο Αρης στο Μαρούσι με 73-74 χάρις σε ένα εύστοχο τρίποντο του Φλώρου 11`` πριν τη λήξη. Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός στην Καλλιθέα όπου επικράτησε του Εσπέρου με 95-53. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ που στο Αλεξάνδρειο νίκησε το Ηράκλειο με 83-66. Πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο Σούμποτιτς στο τιμόνι του Πανιωνίου καθώς οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν του Περιστερίου με 76-67. Τέλος, με νίκες προχώρησαν ο Ηρακλής επί του Σπόρτιγκ (87-56) και η Δάφνη επί της Νήαρ Ηστ (95-89).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 40, Παναθηναϊκός 40, ΑΕΚ 39, ΠΑΟΚ 36, Πανιώνιος 34, Ηρακλής 34, Περιστέρι 33, Αρης 32, Ηράκλειο 32, Νήαρ Ηστ 32, Μαρούσι 31, Δάφνη 30, Σπόρτιγκ 25, Εσπερος 25.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ