Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
«Αγνοείται» αεροσκάφος που μετέφερε υπουργό

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Το μικρό αεροσκάφος που μετέφερε τον Κολομβιανό υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Χουάν Λουίς Λοντόνο και άλλα πέντε άτομα, «εξαφανίστηκε» την Πέμπτη το βράδυ από τα ραντάρ, λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Χιραρδότ, 80 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μπογοτά, έγινε γνωστό χτες. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ενδέχεται να έχει καταπέσει σε περιοχή που ελέγχει η αντάρτικη οργάνωση Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ τόνιζαν ότι «οι αντάρτες άνοιξαν πυρ» κατά ελικοπτέρου που μετείχε στις έρευνες για την ανεύρεση του σκάφους, πληροφορία που φυσικά δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθεί. Επίσης δεν είναι δυνατό να διακριβωθεί αν, όπως λένε πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του Αλβάρο Ουρίμπε, το αεροπλάνο «καταρρίφθηκε από τους αντάρτες». Πάντως, κυβερνητικές πηγές κάλεσαν τις ένοπλες ομάδες «να βοηθήσουν όπως μπορούν στην έρευνα».

Παράλληλα, χτες, σε μάχες μεταξύ των FARC και του στρατού στην επαρχία Αραούκα, σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στην περιοχή βρίσκεται ομάδα «πράσινων μπερέδων» του αμερικανικού στρατού η οποία εκπαιδεύει τους άνδρες των κολομβιανών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η «Ουάσιγκτον Ποστ» κάνει λόγο με δύο χτεσινά της δημοσιεύματα για «μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ» στην Κολομβία, τόσο στρατιωτικά, με την αποστολή δεκάδων ανδρών των ειδικών δυνάμεων ως συμβούλων κι εκπαιδευτών, όσο και οικονομικά, με την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια προς την Μπογκοτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ