Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Αλλος ένας γύρος στα περί «τρομοκρατίας»

Η επιχείρηση των διωκτικών αρχών κατά του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα» (ΕΛΑ), με τις συλλήψεις και την προφυλάκιση των Χρ. Τσιγαρίδα, Κ. Αγαπίου, Αγγ. Κανά και Ειρ. Αθανασάκη, ήταν η συνέχεια στην υπόθεση «εξάρθρωσης της τρομοκρατίας» τη βδομάδα που πέρασε. Μια επιχείρηση που πήρε ξανά τη μορφή «ριάλιτι σόου», δημιουργώντας ανάλογο «κλίμα», από τις «διαρροές», ορισμένες από τις οποίες γίνονται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Ετσι διαμορφωνόταν μια κατάσταση «θολωμένων νερών», με την «πλοκή» διάφορων σεναρίων και τη διάδοση διάφορων ονομάτων, η οποία αξιοποιείται και για τον αποπροσανατολισμό από μια σειρά σοβαρά λαϊκά προβλήματα, αλλά και μπροστά στις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χρ. Πρωτόπαπας σε ερώτηση για την ονοματολογία «υπόπτων», δήλωσε πως δε γνωρίζει από πού προέρχονται οι πληροφορίες, για τα ονόματα τα οποία δίνονται κατά καιρούς από ορισμένα ΜΜΕ και μίλησε τάχα για αόρατους «πληροφοριοδότες».

Οπως και στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη» έτσι και στην υπόθεση ΕΛΑ, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά της πλειοψηφίας των μέσων ενημέρωσης, επιχειρείται η «αποστείρωση» της τρομοκρατίας από το ενδεχόμενο της εμπλοκής των ξένων υπηρεσιών και κυρίως των αμερικανικών, αλλά και των πραγματικών σκοπών που εξυπηρετεί η δράση τέτοιων μηχανισμών, η οποία ωφέλησε το σύστημα στη δράση του κατά του λαϊκού κινήματος, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γιγάντωση της κρατικής καταστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ