Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μιχάλης Αδαμίδης
Μιχάλης Αδαμίδης
Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη έκλεισαν 6 μήνες από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ (Μπάρμπα Μήτσου), μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Κατερίνα προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΟΥΡΓΟΥΡΑ, η οποία πέθανε στις 27 Γενάρη 2003, ο Μάριος, ο Ανδρέας και ο Διονύσης πρόσφεραν, μέσω ΚΟ Ζακύνθου, 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του κουμπάρου μας ΜΗΤΣΟΥ ΠΡΑΤΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Καλαμάτας, 50 ευρώ.

Γιώργης και Νικολέτα Βαρελά, Μπέτη Κρότσε.

* * *

Σήμερα, 11 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 2 μήνες από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Καλαμάτας, 250 ευρώ,

Η αδελφή του Μαρία Διαμαντάκη

** * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΙΩΤΗΣ γεννήθηκε στο χωριό Λογκά Μεσσηνίας. Καταγόταν από οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις. Η αδελφή του πιάστηκε για την αντιδικτατορική δράση της στη δικτατορία του Μεταξά και φυλακίστηκε.

Η Κατοχή βρήκε τον Σπύρο Κασιμιώτη έφηβο να αγωνίζεται ενάντια στους κατακτητές, ως ΕΠΟΝίτης. Μετά την Απελευθέρωση η τρομοκρατία, που οργίαζε στη Μεσσηνία, τον ανάγκασε να έρθει στην Αθήνα.

Αργότερα, μαζί με τη γυναίκα του Πόπη και τα παιδιά του Παναγιώτη και Δημήτρη μετανάστευσε στη Νότια Αφρική. Εκεί και πέθανε πρόσφατα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οι κουμπάροι του Τάκης και Ξένη Χιουρέα.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης γυναίκας μου ΛΙΖΑΣ ΨΩΜΙΑΔΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων -Θησείου.

Αννα Πολυανίδου
Αννα Πολυανίδου
Σταύρος Ψωμιάδης

* * *

Ο 90χρονος αντιστασιακός Στέλιος Βιτζηλαίος από το Βύρωνα, 68 χρόνια κομμουνιστής και συνδικαλιστής λατόμος, πρόσφερε ως τρίτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της ειρήνης και της δημοκρατίας ΠΑΡΙΣ ΚΥΠΑΡΙΣΙΟΥ, από τα Λιμενάρια Θάσου, ο οποίος πέθανε στις 4 Δεκέμβρη 2002, στα 44 χρόνια του, ήταν δραστήριο μέλος της κοινωνίας των Λιμεναρίων και της Θάσου. Συμμετείχε ενεργά στους φιλειρηνικούς και λαϊκούς αγώνες του νησιού. Ηταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων και στέλεχος της Αντιπολεμικής Επιτροπής Θάσου. Στη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας συνέβαλε αποφασιστικά στην οργάνωση περισσότερων από δέκα ανθρωπιστικών αποστολών.

Στη μνήμη του, η Επιτροπή Ειρήνης Πολίχνης, με την οποία συνεργάστηκε πολλές φορές, προσφέρει 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Η Ραχήλ Αθανασίου από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης προσφέρει 30 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Πολίχνης, στη μνήμη του πατέρα της ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, της αδερφής της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, και στη μνήμη της φίλης της ΕΛΛΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, η οποία πέθανε πρόσφατα.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΙΧΑΛΗ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗ, των αδερφών μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ και ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΙΔΗ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο, του ΚΛΜΑΝΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, και του ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ, που τον πήραν όμηρο οι Γερμανοί και πέθανε στη Γερμανία, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Αλεπόπουλος
Δημήτρης Αλεπόπουλος
Οικογένεια Πολυανίδη.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από το Δήμο Αρφαρών Μεσσηνίας, ο αντιστασιακός Γ.Π. προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πλάκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ