Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Αντιπολιτευτικές» εμμονές

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Η «απεργία» έχει λήξει ανεπιτυχώς για την αντιπολίτευση, η Βενεζουέλα προσπαθεί να επανέλθει στον κανονικό της ρυθμό και να αναρρώσει όσο το δυνατόν από τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της απεργίας. Παρά την αποτυχία όμως, η αντιπολίτευση, όπως αναμενόταν, δε δείχνει να το «βάζει κάτω»... όπως ήταν αναμενόμενο.

Την Κυριακή ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες Φρίας, κατά την επικοινωνία του με τους πολίτες διά μέσου της καθιερωμένης ραδιοφωνικής εκπομπής, χαρακτήρισε τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος, σε «συμμορία απατεώνων και φασιστών», σύμφωνα με το Vheadline. Οπως μετέδωσε το BBC, ο Τσάβες αναφερόμενος στην απεργία που ξεκίνησε στις 4 Δεκέμβρη, τόνισε: «Η ηγεσία του είναι παράνομη. Μιλούν για λογαριασμό των εργαζομένων, αλλά το μόνο που αυτή η συμμορία κάνει είναι να λεκιάζει την τιμή τους. Η ηγεσία του συνδικάτου δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμμορία κλεφτών, απατεώνων και φασιστών».

Ο επικεφαλής της CTV, Κάρλος Ορτέγα, απάντησε, μέσω τηλεόρασης: «Ο Τσάβες είναι μια πραγματική ντροπή. Είναι ο μόνος και μεγαλύτερος κλέφτης που πάτησε το πόδι του στη Βενεζουέλα».

Στο μεταξύ, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά του Ούγο Τσάβες και περισσότεροι από 100.000 πολίτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της κρατικής εταιρίας πετρελαίου PDVSA, που απολύθηκαν μετά τη συστηματική τους άρνηση να επιστρέψουν στις εργασίες τους και την επιμονή τους με κάθε τρόπο να συνεχίσουν την απεργία. Με απόφαση κάποιων εργατικών συνδικάτων η απεργία στην PDVSA συνεχίζεται σε κάποιους τομείς, εν αντιθέσει με όλους τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας όπου οι απεργιακές κινητοποιήσεις σταμάτησαν οριστικά.

Την περασμένη βδομάδα η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει εκ νέου στη συγκέντρωση υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Τσάβες από την εξουσία. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει πριν από αρκετούς μήνες, ωστόσο, το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απορρίφθηκε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ