Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Προσπαθούν να καπηλευτούν τα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού

To περιστατικό είναι αληθινό:

Πριν από αρκετές δεκαετίες και ενώ το «σπορ» της ζωοκλοπής ήταν διαδεδομένο, μια παρέα ζωοκλεφτών στην Πελοπόννησο, αφού έκλεψαν την προβατίνα, εκεί που την ξεκοκάλιζαν, για κακή τους τύχη πιάστηκαν στα πράσα. Ενας πάντως εξ αυτών, είχε ένα ατράνταχτο επιχείρημα για την ...αθωότητά του: «Εγώ μόνο ένα μεζέ έφαγα», δικαιολογήθηκε στον χωροφύλακα...

Τι σχέση έχει εκείνος ο ...«μεζές» (σ.σ.: το παρατσούκλι «μεζές» τού έμεινε για χρόνια) με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το νέο πόλεμο που ετοιμάζουν οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους στον Περσικό, θα αναρωτηθείτε. Καμία, αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αναφωνήσει (ως άλλος «μεζές») ότι αυτή μόνο τη βάση της Σούδας παραχωρεί στους δολοφόνους και ως εκ τούτου είναι «αθώα»...

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, το μερτικό της στο έγκλημα που ετοιμάζεται είναι πολύ μεγαλύτερο. Η εμπλοκή της (και) σ' αυτόν τον πόλεμο, είναι τόσο μεγάλη, όσο ακριβώς η διγλωσσία της. Θα 'λεγε μάλιστα κανείς πως η σημερινή της υποκρισία κάνει να ωχριά μπροστά της ακόμα και η στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ κατά την επιδρομή του NATO στη Γιουγκοσλαβία. Τότε, που, όπως όλοι θυμόμαστε, ενώ είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε προγεφύρωμα του NATO, ο κ. Σημίτης και οι συν αυτώ δήλωναν ότι «δεν είχαν υπογράψει» (!) τη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας...

Ελληνική φρεγάτα

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που είχαν το θράσος να δηλώσουν συμμετοχή (!) στο χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, είναι μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό στο επερχόμενο μακελειό. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο ίδιος ο ...Α. Παπανδρέου!

«(Σε ό,τι αφορά στον πόλεμο του Κόλπου), εμείς σεβόμεθα τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά εκείνο που δε δεχόμεθα είναι η εμπλοκή της Ελλάδας στρατιωτικά, γι' αυτό ζητάμε την απόσυρση του "Λήμνος" ή της "Ελλης"» (χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, πρακτικά της Βουλής 16/1/1991).

Αυτά ήταν τα λόγια του Α. Παπανδρέου προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη στάση της Ελλάδας στην «Καταιγίδα της Ερήμου». Τότε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και παρά την απόφαση του ΟΗΕ, ζητούσε απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Και τι θεωρούσε, τότε, εμπλοκή το ΠΑΣΟΚ; Το αυτονόητο, δηλαδή τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στη ΝΑΤΟική αρμάδα.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, την ελληνική φρεγάτα στον Κόλπο δεν την έχει στείλει ο Μητσοτάκης. Την έχει στείλει το ΠΑΣΟΚ...

Το «κρατίδιο» της Σούδας

Η εμπλοκή της «φιλειρηνικής» ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δε σταματάει εδώ. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η βάση της Σούδας, αυτό το αμερικανικό πολεμικό ορμητήριο επί ελληνικού εδάφους, λειτουργεί ως ανεξάρτητο «κρατίδιο» των ΗΠΑ.

Ολοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη βάση έπαιξε στον προηγούμενο πόλεμο του Κόλπου προεξάρχοντα ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις. Γι' αυτό το λόγο, δε, ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πατέρας Μπους, έφτασε στην Ελλάδα για να παρασημοφορήσει (!) το προσωπικό της αμερικανικής βάσης (όπως και έπραξε τον Ιούλιο του 1991), αποδίδοντας έτσι «τιμές» στη δολοφονική συνεισφορά της Σούδας στη σφαγή του ιρακινού λαού.

Σήμερα; Μήπως η κυβέρνηση της ...«ειρήνης» έχει θέσει κάποιο φραγμό στη δραστηριότητα της Σούδας; Μήπως πήρε ή θα πάρει κάποιο μέτρο για να μη μετατραπεί (ξανά) το ελληνικό έδαφος σε λημέρι θα...ΝΑΤΟυ;

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Από τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και πριν λίγες μέρες, στη βάση της Σούδας είχαν ελλιμενιστεί 492 (!) πολεμικά πλοία, με προορισμό τον Περσικό Κόλπο. Ηδη, στη βάση της Σούδας «φιλοξενούνται» πυρηνοκίνητα πλοία των ΗΠΑ, με κατεύθυνση τον Περσικό.

Και κάτι ακόμα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τις δηλώσεις του στις 7/1/2003, υπήρξε σαφής: Η βάση της Σούδας - είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας - θα συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί έτσι επιτάσσουν οι συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, συμφωνίες οι οποίες ισχύουν και θα συνεχίσουν να ισχύουν!

Θράσος άνευ προηγουμένου

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει το θράσος να επαναλαμβάνει το γνώριμο εαυτό της. Να διαπομπεύει έννοιες και λέξεις, ακόμα και όταν πρόκειται για ζητήματα ζωής και θανάτου, όπως συμβαίνει με έναν πόλεμο.

Ο κ. Λαλιώτης δήλωσε «διαδηλωτής» υπέρ της ειρήνης, αλλά μια βδομάδα πριν από τα συλλαλητήρια, εμφανίστηκε το μέγα στέλεχος του «εκσυγχρονισμού», ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, με συνέντευξή του στο «Βήμα», τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της «δημοκρατίας» της «νέας τάξης», προτείνοντας στον ελληνικό λαό να ενστερνιστεί την άποψή του. Ποια είναι η άποψή του; «Πόλεμος κατά των δικτατορικών καθεστώτων όπου Γης»! Τέτοιο υπέρμαχο της λογικής του «άξονα του κακού», όπως τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ, δύσκολα βρίσκει κανείς στο υπηρετικό προσωπικό του Μπους...

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ μιλούν περί «ειρήνης» και κάλεσαν συνάντηση των ηγετών της ΕΕ για να υποστηρίξουν - λέει - τη θέση τους. Κι όμως! Η Ελληνική Προεδρία ήταν αυτή, που αμέσως μετά τη γελοία παράσταση (περί «στοιχείων») του Πάουελ στον ΟΗΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία συντάχθηκε πλήρως με την αμερικανική γραμμή, καθιστώντας το Ιράκ υπεύθυνο για τις συνέπειες που θα επακολουθήσουν!

Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά, να καπηλευτούν τα γνήσια αντιπολεμικά αισθήματα του ελληνικού λαού και θέλουν να εμφανίζουν σαν άμοιρη ευθυνών την κομματική «αριστερά» τους για το ποιόν της κυβερνητικής «δεξιάς» τους. Ετσι, τους είδαμε, την ώρα που οι Νομαρχιακές τους Επιτροπές εξέδιδαν ανακοινώσεις συμμετοχής στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, να δίνουν εντολή στον Ελληνα πρέσβη στο NATO να ταχθεί πλήρως με τις αμερικανικές θέσεις και να υπερψηφίσει τη θέση για ΝΑΤΟική συνδρομή της Τουρκίας, ενόψει του πολέμου.

Αλλά αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Από την εποχή που θα ...έδιωχνε τις βάσεις μέχρι σήμερα, που έφτασε να πρεσβεύει το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» και να ψηφίζει νόμους επέκτασης της ετεροδικίας...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ