Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαγόρευση των απεργιών ζήτησε η ΕΡΤ

Την πεπατημένη της απαγόρευσης απεργιών μέσω προσφυγών στα δικαστήρια, ακολούθησε η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΡΤ. Κατέθεσε αίτηση - που συζητήθηκε χτες - για να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων που αρχίζουν μεθαύριο Δευτέρα το πρωί. Η απόφαση του δικαστηρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος κ. Πιπιλίγκας, δε θα εκδοθεί πριν τη Δευτέρα.

Τις κινητοποιήσεις έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, με βασικό αίτημα τον τερματισμό της «ομηρίας» εκατοντάδων συμβασιούχων που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, εκτός από αστείους ισχυρισμούς περί «αόριστων αιτημάτων» πρόβαλε και την αναγκαιότητα ενημέρωσης του κοινού, σχετικά με την έκτακτη συνάντηση των «15» της ΕΕ που θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες!

Εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες τόνισαν ότι υπάρχουν στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι που εργάζονται με τρίμηνες συμβάσεις έργου ακόμη και 10 και πάνω χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της ΠΟΕΣΥ έκαναν όλες οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΕΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ