Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Οι λαοί έχουν τη δύναμη

Αποσπάσματα από την ομιλία του Αλ. Τσώλη, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«Οι λαοί έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν τον πόλεμο και να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης», διακήρυξε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Αλέξης Τσώλης, μιλώντας εκ μέρους της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

«Οι εργαζόμενοι, συνέχισε, με κάθε ευκαιρία καταγγέλλουν τους πολεμοχαρείς, καταγγέλλουν τους πολεμοκάπηλους και ξεσκεπάζουν τις πραγματικές επιδιώξεις τους. Γνωρίζουν καλά τι κρύβεται πίσω από τους πολέμους των Αμερικανών και των οργάνων που ασφυκτικά ελέγχουν. Ο εργαζόμενος λαός, τα ταξικά συνδικάτα και η προοδευτική διανόηση αγωνίζονται να ενεργοποιήσουν όλο και μεγαλύτερες μάζες ενάντια στον πόλεμο. Αγωνίζονται να μάθουν και να καταλάβουν όλο και περισσότεροι τους πραγματικούς λόγους των αμερικανοΝΑΤΟικών πολέμων.

Αγωνίζονται να αποτρέψουν τον πόλεμο. Πόλεμο που γίνεται για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών. Πόλεμο που γίνεται με τον έλεγχο των δρόμων των ενεργειακών πόρων. Πόλεμο για τον αφανισμό λαών και πολιτισμών. Κάνουν πόλεμο για ανανέωση του οπλισμού, για δοκιμή νέων όπλων, για αναζωογόνηση της στρατιωτικής βιομηχανίας. Βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν πόλεις, χωριά, υποδομές, ολόκληρες χώρες, για να στείλουν στη συνέχεια τις δικές τους εταιρίες για ανοικοδόμηση.

Οι λαοί του ΙΡΑΚ, του ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, της ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ (την οποία κατάφεραν να σβήσουν από το χάρτη) της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής έζησαν τα προηγούμενα χρόνια τον όλεθρο του αμερικανικού πολέμου. Σήμερα βρισκόμαστε στο κατώφλι της νέας επίθεσης στο ΙΡΑΚ, στη χώρα που αργοπεθαίνει από το "εμπάργκο". Αύριο ποιος θα έχει σειρά; Η Βόρεια Κορέα, η Λιβύη, η Σαουδική Αραβία και γιατί όχι και η Ελλάδα;

Εργαζόμενοι της Αθήνας, λαέ της Αθήνας, μη σε ξεγελούν οι εμφανιζόμενες αντιθέσεις στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οχι ότι δεν υπάρχουν, υπάρχουν, αλλά είναι ενταγμένες στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη συνέχεια στον προγραμματισμό του ΠΑΜΕ για τους αγώνες που έρχονται (την απεργία που έχει κηρύξει για τις 21 Μάρτη, τη δυναμική παρουσία στις Βρυξέλλες που οργανώνει η ΠΣΟ, την Πρωτομαγιά και τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και τη διαδήλωση στη Χάγη). «Γνωρίζουμε, τόνισε, καλά τη γραμμή της επίσημης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Γνωρίζουμε επίσης και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού, που γίνεται από αυτές τις ηγεσίες με τη βοήθεια κυβερνήσεων, εργοδοτών, ΜΜΕ, φανερών τους και κρυφών μηχανισμών. Δεν υποβαθμίζουμε ούτε κουκουλώνουμε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Καλούμε όλους όσοι αντιστέκονται στον πόλεμο σε συντονισμό και κοινή πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ